GLÖM INTE ÄNDRA DIN E-POSTADRESS PÅ SLI, LÄS HUR DU GÖR HÄR.
 











Välkommer till SLI Plus  - Våra senaste filmer hittar du här

Som lärare eller elev i Norrköpings kommun har du tillgång till SLI som består av flera verktyg. I Play kan du strömma över 15 000 filmer och TV-program. Allt material är kvalitetsgranskat, åldersanpassat, reklamfritt och inköpt med rättigheter som gör att du får använda filmerna för utbildning och kunskapsinhämtning i och utanför skolan.

I det nya verktyget Plus har du som lärare möjlighet att samla ditt digitala material. Du kan skapa teman, lektionsplaneringar och pedagogiska planeringar. Men det bästa av allt är att du kan ta del och inspireras av andras material. De pedagogiska planeringarna är skapta med en tydlig förankring i skolverkets krav för en pedagogisk planering. Du kan också̊ koppla dina pedagogiska planeringar till läroplanerna.

Läs mer här - Användarvillkor pedagoger - Information till elever
 

UR Skola










Spelfilm på SLI! 
 

Fröken omöjlig
13-åriga Aurore har det inte lätt. Hon har precis gått om en klass i skolan och hemma tjatar hennes föräldrar på henne konstant. Till råga på allt har hon en lillasyster som är familjens underbarn och en storasyster som står på egna ben och precis träffat en kille. Killar och kärlek är för övrigt något hon inte har mycket till övers för, varför ska en överhuvudtaget bli kär? Aurore får helt enkelt kämpa för att finna sin plats i en kaotisk tillvaro. När hon en dag dessutom blir erbjuden att bli sångerska i ett band, bestående av bara killar, blir hennes värld alltmer upp-och-ner.
Tips hur ni använder spelfilm i undervisningen hittar ni här. 










UR-nytt!
 

Få syn på normerna
Normer är en uppsättning osynliga värderingar och föreställningar som vi ofta ser som självklara. De är nödvändiga för att mänsklig interaktion i olika grupper ska fungera, och de flesta normer är bra. Men det finns också normer som behöver förändras eftersom de gör att vissa människor inte passar in och även blir diskriminerade. Men för att kunna diskutera normer så måste vi först få syn på dem.

 

SO för mellanstadiet!

Geografens testamente - Europa
Följ med Esmé, Holger och Mortensen på äventyr genom Europa. Upplev Europas regioner och se olika natur- och kulturlandskap. Under resan ställs vi inför geografiska frågor, som varför olika platser ser ut som de gör och hur människa och natur samspelar. Programserien kan kopplas till geografiundervisning och vi kan följa äventyret genom att studera en Europakarta.

Topplista 

1 -  Årets högtider
2 -  Evas Superkoll Säsong

3 -  Franska Revolutionen           
4 -  Staden              
5 -  Evas Vinterplåster                 
6 -  Att vara barn för 100 år sen
7 -  Big Bang
8 -  Abrahams många barn
9 -  
Upptäck Sverige
10 - London på engelska
11 - Färskvatten
12 - Minibio
13 - Proteiner
14 - Väderencyklopedin 
15 - Matspjälkningssystemet 

Programmering

Idag är förståelse för hur den digitala världen är uppbyggd i allt högre grad en viktig förutsättning för att delta i samhället. I UR:s nya serie Programmera mera får 9-åringar olika utmaningar som ger övning i tankesättet bakom programmering. 
Programmera mera lektionstips Serien riktar sig till pedagoger för barn i nioårsåldern. Du som pedagog får konkreta tips på hur du kan arbeta med programmering i undervisningen. 

MIK

Medie och informationskunnighet handlar om att använda olika medier på ett ansvarsfullt, effektivt och konstruktivt sätt. Det innebär t.ex. att vara källkritisk, att kunna söka efter information och att kunna publicera information i enlighet med de regler som finns. 
Läs mer på Skolverket
Läs mer på Statens medieråd