Välkommer till SLI Plus  - Våra senaste filmer hittar du här

Som lärare eller elev i Norrköpings kommun har du tillgång till SLI som består av flera verktyg. I Play kan du strömma över 15 000 filmer och TV-program. Allt material är kvalitetsgranskat, åldersanpassat, reklamfritt och inköpt med rättigheter som gör att du får använda filmerna för utbildning och kunskapsinhämtning i och utanför skolan.

I det nya verktyget Plus har du som lärare möjlighet att samla ditt digitala material. Du kan skapa teman, lektionsplaneringar och pedagogiska planeringar. Men det bästa av allt är att du kan ta del och inspireras av andras material. De pedagogiska planeringarna är skapta med en tydlig förankring i skolverkets krav för en pedagogisk planering. Du kan också̊ koppla dina pedagogiska planeringar till läroplanerna.

Läs mer här - Användarvillkor pedagoger - Information till elever

UR Skola

Filmtips

Gröna vägen
Vegetarisk mat har blivit alltmer populärt och trendigt. Det dyker upp vego-restauranger och även vanliga restauranger erbjuder bra vegetariska alternativ. Nästan var femte ung människa väljer att äta vegetarisk. Men det ställer större krav på kunskap.......

UR-nytt

Skolpojkarna
Vi följer lärare och elever i en högstadieskola i Karlskoga. På Skrantaskolan får pojkarna sämre betyg än flickorna. Utmaningarna är många för både lärare och elever och pojkarna kämpar med motivationen. Vi är med under deras sista år i grundskolan och följer deras motgångar, framgångar och framtidsdrömmar
.  

NO för de yngre tittarna

Pikaia
Japansk animé. Vi befinner oss i framtiden och jorden är inte längre beboelig för levande varelser. Människan har fortlevt i rymdkolonier men situationen är ohållbar. Vissa människor vill utforska rymden i jakt på nya boplatser medan andra vill återvända till jordklotet. 

Språkstöd

Ni har väl inte missat UR´s fantastiska inspirationssidor

Snabbstart i svenska för nyanlända 

Locka fram läsaren med lust och lek


 

Programmering

Idag är förståelse för hur den digitala världen är uppbyggd i allt högre grad en viktig förutsättning för att delta i samhället. I UR:s nya serie Programmera mera får 9-åringar olika utmaningar som ger övning i tankesättet bakom programmering.

MIK

Medie och informationskunnighet handlar om att använda olika medier på ett ansvarsfullt, effektivt och konstruktivt sätt. Det innebär t.ex. att vara källkritisk, att kunna söka efter information och att kunna publicera information i enlighet med de regler som finns. 
Läs mer på Skolverkets sidor


 

         

 
 
SLI.SE version 4.4.3 Sidan skapad på 0,0849 sekunder på www26