Eduklips

För lärare och elever är utbildningsklipp ett viktigt verktyg för att kunna introducera, inspirera, förklara eller repetera något - även när tiden är knapp!

Nu finns 240 utbildningsklipp, i de flesta skolämnena, kopplade till målen i läroplanen för grundskolan.

Tips! Sök på ”Eduklips” eller "Klippbanken" för att hitta de 240 utbildningsklipp som finns nu. Filtrera sedan sökningen på ”ämne” eller ”målgrupp”.

Sameblod

Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig föratt lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala - men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.

En film som berör och upprör och manar till viktiga samtal om individuell och nationell historieskrivning. 


Till filmen finns lärarhandledning.

Filmen finns på DVD som du kan boka här.
Muzzy - interaktivt läromedel för språkinlärning

 

Den kramgoa Muzzy med vännerna The King, The Queen, prinsessan Sylvia, trädgårdsmästare Bob och den lömske Corvax lär elever språk. Muzzy Club finns för språkträning i engelska, spanska, franska, tyska, italienska, koreanska och kinesiska.

 

Läromedlet innehåller filmer, arbetsmaterial, sånger samt mer än 200 interaktiva lärspel. Inom kort kommer det att kompletteras med Teachers guide.

Muzzy Club hittar du under fliken Fler här på SLI.


Pedagog Trelleborg

Hej och välkomna till Pedagogtrelleborg, en webbresurs för pedagoger i Trelleborgs kommun om allt kring pedagogik och teknik.

Sidan drivs av AV-Media, Systemavdelningen, Skoldatateket och bibliotekets skolbibliotekarier.

Välkomna!

 

Resursbanken

Detta är AV-Media Trelleborgs samling av digitala lärresurser.

Här samlar vi länkar, appar och filmtips som vi på ett eller annat sätt tror kan vara användbara i er undervisning.

Har du tips på bra länkar, appar eller filmer så kontakta oss gärna! Meningen är att det ska vara en levande resurs som används och uppdateras.

Välkomna!