Den stora dagen

Pascal Plisson (På väg till skolan) tar oss igen till fyra av världens utsatta områden och låter oss möte fyra nya barn. Denna gång följer vi barnen när de försöker överkomma sina utbildningsmässiga och fysiska prövningar för att nå sina mål och kanske kunna ändra sina liv radikalt. Plisson skapar intima porträtt och visar unga på svåra platser i världen som uppnår fantastiska saker! Albert i Havanna hoppas på att boxa sig i in den Nationella sportakademin, Nidhi i Benares i Indien studerar dag och natt för att komma in på ett matteprogram, Tom i Uganda studerar faunan i den stora nationalparken och vill kunna certifiera sig som parkvaktare och Deegii i Mongoliet tränar hårt för att bli en professionell gymnast.

Filmen kan du se strömmande här

Den lille prinsen

Den Oscarsnominerade regissören Mark Osborne (Kung Fu Panda) står bakom denna animerade filmversion av Antoine de Saint-Exupérys kultförklarade barnbok Den lille prinsen.

I historiens mittpunkt står en liten flicka, vars ivrigt påhejande mamma förbereder henne inför vuxenvärlden. En dag träffar den lilla flickan oväntat sin excentriske och godhjärtade granne, en pilot som varit med om många stora äventyr, och planerna förändras. Piloten visar flickan en fantastisk ny värld där allt är möjligt, en värld som han själv upptäckte för länge sedan tack vare en liten prins. En magisk och känslofylld resa börjar och det är nu flickan lär sig vad som egentligen är viktigt i livet.

Till filmen finns lärarhandledning.

Filmen kan du se strömmande här

Boken kan du lyssna på här

 
Muzzy - interaktivt läromedel för språkinlärning

 

Den kramgoa Muzzy med vännerna The King, The Queen, prinsessan Sylvia, trädgårdsmästare Bob och den lömske Corvax lär elever språk. Muzzy Club finns för språkträning i engelska, spanska, franska, tyska, italienska, koreanska och kinesiska.

 

Läromedlet innehåller filmer, arbetsmaterial, sånger samt mer än 200 interaktiva lärspel. Inom kort kommer det att kompletteras med Teachers guide.

Muzzy Club hittar du under fliken Fler här på SLI.


Pedagog Trelleborg

Hej och välkomna till Pedagogtrelleborg, en webbresurs för pedagoger i Trelleborgs kommun om allt kring pedagogik och teknik.

Sidan drivs av AV-Media, Systemavdelningen, Skoldatateket och bibliotekets skolbibliotekarier.

Välkomna!

 

Resursbanken

Detta är AV-Media Trelleborgs samling av digitala lärresurser.

Här samlar vi länkar, appar och filmtips som vi på ett eller annat sätt tror kan vara användbara i er undervisning.

Har du tips på bra länkar, appar eller filmer så kontakta oss gärna! Meningen är att det ska vara en levande resurs som används och uppdateras.

Välkomna!