Viktig information angående vår distribution


Viktigt angående vår distribution


Nya rutiner i höst gällande fysisk leverans av film!

Bokade DVD:er kommer att skickas till dig med post till din förskola/skola, från och med höstterminens start. Våra strömmande filmer används, precis som tidigare, via Mediekatalogen. Bok-, tema- och museilådor samt teknisk utrustning kommer att levereras med våra chaufförer, också precis som tidigare. Läs mer.

Viktig information

Creaza pedagogträff i augusti


Suveränt digitalt skapande och motiverande webbaserat verktyg som du har tillgång till via ert medlemskap hos AV Media Skåne.

I Creaza kan pedagoger och elever skapa arbeten i form av tecknade serier och tankekartor. I verktyget Cartoonist ligger fokus på digitalt berättande genom skapande av tecknade serier och filmer. Läs mer.

Kärlek vid första slaget


Kärlek vid första slaget

 

Förutom att hänga med kompisar och jobba lite förväntar sig Arnaud en lugn sommar.

Tills han träffar Madeleine, lika vacker som stark och med en lite lätt paranoid läggning för katastrofala profetior. När Madeleine bestämmer sig för att åka på ett tufft träningsläger åker Arnaud med. Kärlek vid första slaget är en fransk film passande för diskussion kring könsroller och relationer.

Sommarhälsning


Öppettider i sommar
 

Vi har öppet till och med den 20 juni och är åter på plats den 13 augusti.

Vill du komma i kontakt med oss under tiden vi har stängt, skicka ett mejl så återkommer vi till dig så snart vi är tillbaka. Våra chaufförer börjar köra ut till er igen vecka 34. Byter du arbetsplats efter sommaren, läs mer här om vad du behöver tänka på vad gäller ditt konto.

Jubileum


Den 3 oktober blir det fest


Save the date! AV Media Skåne firar 20 år och UR 40 år i branschen. 

Planeringen av ett gemensamt jubileumsfirande är i full gång. Håll utkik efter inbjudan i kommande nyhetsbrev, på hemsida, Facebook och Twitter. Det kommer att bli seminarier, tilltugg, tävling och gästföreläsning av känd föreläsare att ta del av! Var? I Hässleholm. 

Muzzy för utlåning

Boka och få besök av Muzzy


Nu har ni åter chansen att gratis låna den gröna rymdfiguren som kostym till er skola.
 
Kostymen finns tillgänglig från den 20 maj till mitten av oktober. För mer information eller bokning ring 0451-388580 eller skriv till kontakt@avmediaskane.se. Läs mer om Muzzy Club på vår hemsida eller logga in och för att hur se läromedlet fungerar under fliken Fler.

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

Spelfilmer


Nya spelfilmer i Mediekatalogen


Spelfilm - ett utmärkt läromedel för diskussion och för att förstå sin omvärld.
 
Många nya spelfilmer finns nu tillgängliga, för såväl yngre som äldre elever! Du hittar dem här, filtrera i menyn till höger för att få fram träffar utifrån t ex ålder och språk. Använd gärna lärarhandledningarna och finns det ingen till den film du valt finns en Allmän filmhandledning du kan ta stöd av istället.
 

Upptäck serie
 

Nya klassuppsättningar


Omistliga tips om hur du ska uppföra dig för att smälta in bland de gamla egypterna, bland grekerna och romarna.

Här får du nyttig - och ibland lite läskig - information om boende, mat, resor, festande, seder, lekar, underhållning och annat. En oavbrutet spännande resa väntar dig! Läs mer och boka här.