Vi tömmer referensbiblioteket!


Hjälp oss att tömma inför flytt!


Vi kommer inom kort flytta till nya lokaler på Finjagatan 44 i Hässleholm och kommer därför att avveckla referensbiblioteket. 

Tisdagen den 16 maj mellan kl 17-19 öppnar vi våra dörrar för er som vill komma hit och hämta gratis läromedel, från förskola till gymnasiet. Läs mer. Fler bilder på utställningen hittar du här.

Muzzy på besök

Muzzy gillar Skåne


Muzzy on tour in Skåne - Muzzy har varit på turné under en månads tid. Nu åker han vidare, men kommer tillbaka i maj!

Arbetar ni med Muzzy och vill ha besök av honom så boka redan nu! Det finns alltså möjlighet att låna kostymen under några dagar. Kostnadsfritt. Kontakta Marie för bokning på 0451-38 85 85 eller mejla.

Elevinloggning


Nu försvinner våra 16 mm-filmer

 

Vi har bestämt oss för att stänga ner utlåning av 16 mm-film.

Filmerna har, trots sin ålder, använts i skolor och förskolor ibland för att visa på hur film visades förr. Många minns kanske de stora filmrullarna och smattret från projektorn som jobbade på…tänk vad mycket som hänt sedan dess!

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

Krakel Spektakel


Krakel Spektakel


Filmen är baserad på Lennart Hellsings verser om bl a Krakel Spektakel, Opsis Kalopsis och Kusin Vitamin.

Annabell är äldre än sju men yngre än elva. Hon har tre trillingsyskon som mest är till besvär och en farmor som rymmer ett större äventyr än vad hon kan ana...

Mikro och Gasolin

Mikro och Gasolin


Ny härlig fransk road-trip hittar du nu i vår Mediekatalog!

De 14-åriga killarna Mikro och Gasolin är båda lite udda karaktärer och blir kompisar via skolan. När sommarlovet börjar kommer de på att de kan bygga ett eget fordon med olika delar från ett skrotlager. Det blir en husbil...