Fatta Sveriges demokrati


Fatta Sveriges demokrati


Ny serie för åk 7-9 - Fatta Sveriges demokrati. Perfekt för diskussion om politik och om det kommande valet i höst!

Två nyfikna programledare, Leila och Noah, får i uppdrag att lära sig och tittarna mer om hur Sverige styrs. För att göra det abstrakta mer konkret skickar Noah ut Leila på olika uppdrag som är kopplade till grundläggande samhällsfunktioner och politiska frågor.

Viktig information

Digital läsning i Mediekatalogen


Vill du och dina elever kostnadsfritt få tillgång till ca 17 000 skönlitterära, digitala e- och ljudböcker?

I läshörnan kan du bygga upp personliga och publika digital bokhyllor. Du kan välja böcker du vill att dina elever väljer bland eller låta dem välja fritt. Läs mer.

Krig


Diskutera grupper och påverkan

 

Nytt äventyrsdrama för elever på mellan- och högstadiet. Se Krig och prata om konfliketer, makt, demokrati och gruppdynamik.

Mira och Omar härskar över var sin gård med strikta regler och lagar som håller konflikten i balans. I bostadsområdet finns skejtladan och allt handlar om vem som ska bestämma över den. Tills Malte flyttar dit.

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

Den stora lögnen


Ny film om makt, ras och vit oro


Den stora lögnen - en dokumentär som granskar det amerikanska politiska systemet. Passande för högstadiet och uppåt.

Filmen visar på hur dess ledare i årtionden använt sig av och spätt på den vita kulturella rädslan samt gjort den svarta befolkningen till syndabockar. Allt för att vinna politiskt stöd. För diskussion i klassrummet om tema kring de demokratiska rättigheterna.

Muzzy för utlåning

Boka och få besök av Muzzy


Nu har ni åter chansen att gratis låna den gröna rymdfiguren som kostym till er skola.
 
Kostymen finns tillgänglig från den 20 maj till mitten av oktober. För mer information eller bokning ring 0451-388580 eller skriv till kontakt@avmediaskane.se. Läs mer om Muzzy Club på vår hemsida eller logga in och för att hur se läromedlet fungerar under fliken Fler.

Handledningar


Få stöd av handledningar
 

Handledningar - källan att ösa ur när du letar inpiration för att göra film- eller läsupplevelsen till det där extra?

I handledningarna hittar du t ex tips på diskussionsfrågor eller kan de hjälpa dig att förbereda dig lite bättre innehållet innan du visar filmen/läser boken. Läs mer om handledningar här.

Dröm om demokrati


Ny serie från UR om demokrati


I Dröm om demokrati får du en grundkurs i hur demokratin i Sverige fungerar. Målgrupp för serien är åk 4-6.
 
Alla intervjuer och reportage ramas in av en svart humoristisk dramatiserad del som beskriver ett framtida Sverige år 2040 där en diktator styr som enda kandidat att rösta på. Men det finns de som minns hur det var när Sverige var en demokrati.

Testa matematikverktyg gratis
 

Testa Kikora kostnadsfritt


Kikora är ett komplement till matematik-undervisningen för färdighets- och mängdträning i olika nivåer, områden och språk.

AV Media Skåne har ett samarbete med det digitala matematikförlaget Kikora och erbjuder deras  produkter genom mediekatalogen på SLI.se. Läs mer.