Semesterstängt!


Semesterstängt!


Den 3 juli stänger vi kontoret och öppnar åter den 7 augusti.

Vill du nå oss kan du skicka oss ett mejl och vi återkommer då till dig så fort vi är på plats igen. Tänk på att du har tillgång till det strömmande utbudet i Mediekatalogen hos oss ändå, även om vi håller kontoret stängt.

Läshörnan

Läshörnan


Pedagoger kan prova digital litteratur gratis i 30 dagar!

E-böcker och ljudböcker kan läsas var du än är så länge du kan koppla upp dig till internet. Efter 30 dagar avslutas ditt konto automatiskt. Läs mer om hur du skapar ett testkonto här! För mer information om Läshörnan för elever, mejla Eva.

Nya rutiner för UR-program


Nya rutiner för UR-program

 

Från och med i höst kommer vi inte längre att leverera DVD och CD från UR.

Tänk på att ni ändå kommer kunna fortsätta strömma programmen direkt i vår Mediekatalog! UR:s program når du även via UR Play, men genom oss har du tillgång till fler av deras program eftersom rättighetstiderna är längre i vår Mediekatalog.

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

Bron till Terabitia


En film om vänskap och fantasi


Bron till Terabitia - nu som strömmande!

Denna fantasifyllda historia bygger på en älskad barnbok i fantasygenren. Jess är utanför i skolan, men när han träffar den nya annorlunda tjejen Leslie som springer snabbare än alla killar i klassen finner han en vän.

Biet Maya

Ny film i Mediekatalogen


I Biet Maya hittar du teman som maktspel, främlingsfientlighet, identitetssökande och mod.

Det nykläckta biet Maya är inte som andra bin för hon utmanar gamla normer och ger sig av för att upptäcka den stora vida ängen. Otäckt att lämna trygga boet, men nya vänner finns runt hörnet...