Face to face


Prisbelönad film om mobbning


Isländska filmen Face to face är efterfrågad från BUFF 2017 - en fin film som visar hur en grupp kan motverka mobbning.


Brynhildhur har mycket i vardagen att glädja sig åt, men en sak föstör det fina. Brynhildhur blir mobbad av en klasskamrat. Varför är Silja är så elak mot henne och hur kan de kan bli vänner istället?

Viktig information

Nya rutiner gällande DVD:er


I takt med att användning av strömmande media ökat har vår fysiska utlåning av film på DVD minskat. En fantasktisk utveckling!

Filmerna når fler användare och kan ses av fler! Detta gör nu att vi från och med 2018 endast kommer att leverera film på DVD i de fall då filmen inte finns på strömmande i vår Mediekatalog. Läs mer.

Utställare Läromedelsmässa 2018


Utställare Läromedelsmässa 2018

 

Förbered ditt mässbesök genom att läsa en kort information om utställarna.

Utställarförteckningen växer efterhand som utställare tillkommer. På sidan kan du lätt klicka dig vidare till utställarnas hemsidor och läsa mer om dem. Välkommen onsdag den 7 mars till Yllan i Kristianstad!
Håll utkik efter mer information!

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

Herr Pinnemans äventyr


Herr Pinnemans äventyr


Herr Pinneman bor i sitt familjeträd med tre små Pinnebarn och Pinnefru så kär.

I det fina hemmets trädhåla leker barnen fridfullt. Att gå ut och leka är kul men kan vara farligt. Människor och djur tror att de kan göra vad som helst med en pInnefamilj! Är det tryggast för dem alla är att lägga sig på marken och se ut som en ointressant pinne? Se filmen i vår Mediekatalog.

Jenny Edvardsson föreläser på Läromedelsmässa 2018

Föreläsning 7 mars 2018


Språk- och kunskapsutvecklande undervisning - hur gör man?
 
Välkommen till Läromedelsmässa 2018 på föreläsning med Jenny Edvardsson. Jenny besvarar: Vad är språk- och kunskapsutvecklande undervisning? Och hur gör man för att skapa en undervisning som både är språk- och kunskapsutvecklande. Läs mer och anmäl dig här.

Utbildningsklipp


Utbildningsklipp
 

240 nya korta utbildningsfilmer från Eduklips i Mediekatalogen.


Ett ökat behov av utbildningsklipp har uppmärksammats. Filmerna kan användas för att introducera, inspirera, förklara eller repetera något – när tiden är knapp eller för elevers olika behov. Klippbanken fylls på med minst 40 nya filmer varje år!

Sista skörden


Dokumentär om hållbart jordbruk


Sista skörden är en viktig och aktuell film som diskuterar ett hållbart jordbruk och näringsrik föda.

  • Dagens industriella jordbruk utarmar vår matjord. Bristen på näring kompenseras med kemiska produkter. Jordarna eroderar och förstörs. Vad leder denna utveckling till? Hur kan man förbättra?

Steve Bannons värld

Steve Bannons värld


Bannon har tankar om att en konflikt mellan islam och västvärlden är oundviklig och vill riva ned statliga institutioner.

Steve Bannons värld ger en klargörande bakgrund om varför Bannon på den högerextrema sajten Breitbart News valde att satsa på Trump som presidentkandidat och hur mediestrategin inför presidentkampanjen planerades.