Spelfilmer


Hitta rätt till spelfilmerna!


Vill du arbeta med spelfilmer i din undervisning, men tycker att det är svårt att hitta till dem i Mediekatalogen?


Klicka på denna länk för att komma direkt till spelfilmerna och spara gärna sen sökningen som en box. På så vis har du alltid en snabb genväg till just dessa filmer. Läs mer om hur du skapar en box här!

Viktig information

Digital läsning i Mediekatalogen


Vill du och dina elever kostnadsfritt få tillgång till ca 15 000 skönlitterära, digitala e- och ljudböcker?

I läshörnan kan du bygga upp personliga och publika digital bokhyllor. Du kan välja böcker du vill att dina elever väljer bland eller låta dem välja fritt. Läs mer.

Läromedelsmässa 2018


En dag full av inspiration

 

Tack alla besökare, föreläsare och utställare för allt ni delade med er av på mässan i år. Tillsammans fick vi en riktigt härlig dag!

Boka redan nu in Läromedelsmässa 2019 i er kalender. Onsdag vecka 10 nästa år kör vi igen - för 30:e gången!

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

The giver


The giver


Kombinera bok och film i undervisningen!

Jonas bor i ett framtida samhälle där smärta och lidande har rensats bort och invånarna genom dagliga injektioner avtrubbas till att enbart se en värld i harmoni. Allt är till synes perfekt, det finns regler för allt och alla trivs. Eller? Du hittar bok och film i Mediekatalogen!

Upphovsrätt

Upphovsrätt


Vad gäller egentligen när man som pedagog ska visa en film eller lyssna på ett radioprogram i klassrummet?
 
Skolverket tillhandahåller en upphovsrättsguide om vad som gäller och den gäller alla skolformer. På upphovsrätt.nu kan du också läsa om upphovsrätt och även ladda hem ett utbildningsmaterial i ämnet.

Handledningar


Få stöd av handledningar
 

Handledningar - källan att ösa ur när du letar inpiration för att göra film- eller läsupplevelsen till det där extra?

I handledningarna hittar du t ex tips på diskussionsfrågor eller kan de hjälpa dig att förbereda dig lite bättre innehållet innan du visar filmen/läser boken. Läs mer om handledningar här.

Hur kan du rädda liv?


En film om första hjälpen


Det händer i skidbacken, på fotbollsplanen och i trafiken mitt på gatan. Folk segnar ned och bara ligger där. Vad ska man göra?

Skulle man verkligen få hjälp om man råkade ut för något? I filmen Hur kan du rädda liv? Sharre & Tobbe - Om första hjälpen pratar programledarna om olyckor.

Testa matematikverktyg gratis
 

Testa Kikora kostnadsfritt


Kikora är ett komplement till matematik-undervisningen för färdighets- och mängdträning i olika nivåer, områden och språk.

AV Media Skåne har ett samarbete med det digitala matematikförlaget Kikora och erbjuder deras  produkter genom mediekatalogen på SLI.se. Läs mer.