Sommarlov!
 
Vi vill tacka för ett lärorikt och intensivt läsår! Film och digitala verktyg har stått i fokus för oss och för skolorna i länet. Vi har sommarstängt från den 3 juli och öppnar åter den 7 augusti. Som vanligt har Mediekatalogen öppet dygnet runt. Passa på att titta på dina favoritfilmer och serier under sommarens regniga dagar!
På återseende i augusti.
 
Glad sommar önskar vi på AV-Media!

 
Flippa ditt klassrum

Engagera elever genom att flippa ditt klassrum!
Det som traditionellt gjorts på lektionstid, till exempel genomgång av ett innehåll, tillhandahålls för eleverna att ta del av inför lektionen, så att lektionstiden istället ägnas åt lärarledda diskussioner och gemensamma elevarbeten. Det blir då en lärsituation där man tillsammans får ta del av varandras idéer och tankar vilket utvecklar samarbetet i klassen och eleverna känner att de “äger” de nyvunna kunskaperna.

Mer information och anmälan
http://www.avmkl.se/my-product/flippat-klassrum/
16 juni upphör AV-Media Kalmar län med DVD
 
16 juni upphör vi med att tillhandahålla DVD. Användarmönster och den tekniska utvecklingen gör att det nu är dags för AV-Media att upphöra med utlåning av DVD.
Vi har under hösten 2016/våren 2017 arbetat hårt för att kunna köpa in goda alternativ till de filmer i vårt utbud som vi inte har kunnat få köpa med streamingrättigheter.  
Som tidigare så fortsätter vi med utlåning av olika apparater/digitala enheter som kan användas i skolor och förskolor. Har du/ni frågor så höra er via telefon eller mejl så kommer vi gärna ut och informerar eller svarar på annat sätt.
 
Jag vill även passa på att redan nu önska er en skön sommar!
 
Johan Engdahl verksamhetschef AV-Media Kalmar län