Problem med uppspelning av radioprogram


Uppdatering 18/9: Under förra veckan upplevdes problem med uppspelning av UR:s radioprogram. Efter felsökning har vi nu åtgärdat så programmen fungerar i webbläsarna Chrome, Firefox och Safari. I vissa versioner av Internet Explorer uppstår felet ännu, varvid felsökning fortsätter.

Mediekatalogen mer än bara film


Under rubriken Fler hittar du träningsprogram inom de olika ämnena.

Här finns bland annat matteverktyget Kikora med över 30000 uppgifter för grundskola till gymnasienivå. Skapa serier, filmer, tankekartor, ljud och presentationer i Creaza eller utöka ordförrådet i språkträningsprogrammet Vocalex.


 

Pridevecka i Mediekatalogen!


Kalmar län firar Pridevecka och vi har på uppdrag av gymnasieskolan satt samman en lista över strömmande filmer i Mediekatalogen

På Pride-temat finns en rad filmer inom spelfilm, dokumentär, novell och från UR. Allt strömmande material i Mediekatalogen ligger fritt att använda för länets pedagoger och elever, allt som behövs är att registrera sin e-post och få ett konto.
Bland titlarna finns årets film ”Pride” som kommer visas i Kalmarsalen.

Filmen utspelar sig under den brittiska gruvstrejken 1984, där ett gäng Londonbaserade gay-aktivister bestämmer sig för att hjälpa de ekonomiskt drabbade arbetarna i den Walesiska byn Dulais.