Naturskön och varmhjärtad
 

Elvaårige Igor bor i Ryssland och älskar att hjälpa sin pappa i hans forskning kring tranor och deras flytt till varmare länder. Det blir tyvärr inte så ofta, och när han flyttar med sin mamma till Israel kommer han att skiljas från pappan en lång tid.

Igor och tranorna är en naturskön och varmhjärtad film om att hitta sin plats i 
ett nytt land, i ett nytt språk och bland nya kamrater. Filmen visar hur kärlek, fantasi och kreativitet blir en drivkraft för att styra livet i den riktning en själv vill och vad passar bättre just nu att tranor spelar en stor roll?! Filmen finns att strömma från 10 år och passar utmärkt att arbeta med på mellanstadiet.

Titta på Igor och tranorna
Nyhetssnack lyfter språklektionerna
 
Nu har mediekatalogen uppdaterats med ytterligare ett nytt spännande och användbart verktyg. Den här gången är det dags för det digitala verktyget Språk att introduceras!

Språk är en nyhetssajt med över 30 000 artiklar på engelska, franska, spanska, tyska och svenska. Artiklarna finns i olika kunskapsnivåer och det medföljer övningar, glosor och frågesporter. Varje vecka uppdateras Språk med nya artiklar som väcker elevernas intresse och skapar en effektiv språkinlärning.

Språk finns i mediekatalogen redan nu och kommer finnas tillgängligt under hela läsåret 17/18.
Använd vårens rum för inlärning
 

Mars räknas som årets första vårmånad och visst är det härligt att den äntligen är här?! Med våren kommer också möjligheten att förlägga en del av utbildningen utomhus. Att använda uterummen i vår närhet skapar spännande sätt att undervisa på samtidigt som eleverna är engagerade och uppskattar miljöombytet.

QR-koder och geocaching är två utmärkta sätt för att komma igång med utomhuspedagogiken och få eleverna i rörelse på samma gång. Vi hjälper dig att komma igång! Vi har kurser i utomhuspedagogik.

Läs mer om kursutbudet

NO 2.0 både i Play och Plus!

Naturvetenskap går ut på att förklara naturen. Hur uppstod universum, varför flyttar sig kontinenterna, vad är gravitation? Genom observationer, ofta med hjälp av experiment, söker man svaren. Med tiden kan man sedan formulera en teori – det vill säga en samling naturlagar samt en beskrivning av den del av naturen de styr.

För alla NO-lärare finns det några riktiga guldkorn i Play och Plus som gör att ni i klassen tillsammans kan undersöka genom observationer och experiment. Du kan sedan tidigare låna digital mätutrustning helt kostnadsfritt direkt i Play. Numera finns det också 39 lektionsplaneringar kopplat till den digitala mätutrustningen i Plus!   
   

Till Digital mätutrustning
Kurs: Digitala verktyg

Den 9 maj bjuder vi in personal i förskoleklass och fritidshem till en kurs i digitala verktyg kopplat till det centrala innehållet i den reviderade läroplanen som utkom i 2016. Vi fokuserar på de pedagogiska vinningarna med att använda digitala verktyg, och du kommer få tid till att testa själv! Mer information kan du läsa här.

Kursen hålls av IKT-pedagogen Mia Billmark i våra lokaler på Nygatan 34 i Kalmar. Det är begränsat antal platser. Det kostar 200 kr/person. Mellan kl.  9.00 - 12.00 har vi fokus på fritidshemmet. Mellan kl. 13.00 - 16.00 sätter vi fokus på förskoleklassen. Sista anmälningsdag är den 5 maj. Varmt välkommen!

Anmälan till förmiddagen med fokus på fritidshem
Anmälan till eftermiddagen med fokus på förskoleklass