Vilka vill bli våra nya kollegor?

AV-Media Kalmar län söker till hösten två nya medarbetare för att förstärka vårt team! Vi söker en mediepedagog för att arbeta med den pedagogiska användningen av film och media i skolan och en skolutvecklare som vill vara med och utveckla digitalt kompetensstöd för länets skolledare och skolpolitiker.

20 maj är sista ansökningsdag! Vi hoppas på din ansökan och ser fram emot att utöka vårt team med nya härliga kollegor.

Mer info hittar du på:
https://rfkl.se/Om-Regionforbundet/ledigajobb/

/AV-Mediagänget

Nationen berättar Sveriges osynliga historia
 
Ta reda på vilken roll fyra fattiga kvinnor i Söderhamn spelade för Sveriges demokratisering. Lär dig mer om hur det var att leva som transperson på 1800-talet. Kliv in på kyrkogården i Sveriges forna koloni Saint-Barthélemy. Hör Maries berättelse om hur hon tvingades bo i fosterhem för att familjen klassificerades som “tattare” av svenska myndigheter.
I Nationen möter vi nya hjältar och får nya perspektiv på Sveriges historia. Avsnitten sätter strålkastarljuset på Sveriges hungerkravaller, nationalstatens tillblivelse, kvinnliga pionjärer, synen på människor med funktionsnedsättning, slavhandel och svensk neutralitet.
 
Till Nationen
 
http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=36&article=U104583-01
 
Äta löv och bajsa jord
 
Matjord är jätteviktigt. Men vad är det för något? Hur blir det jord och vilka är det som gör jobbet? Vi möter daggmaskar och alla andra jorddjur som är både städare och världens bästa jordtillverkare. De äter löv och gödsel, som blir jord. Men det är inte alltid lätt att vara mask när ankor och paddor bor i samma trädgård.
 
Serien är från fem år och består av avsnitt som är fyra minuter långa.
 
Till Äta löv och bajsa jord
 
http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=36&article=U104862-01
The Grammar Company
 
Lär dig engelsk grammatik med sköna gänget på Grammatikbolaget! Varje episod tar upp en aspekt av engelsk grammatik i tal, grafik och sång. I programserien talar man huvudsakligen engelska.
 
Handlingen i korthet: Britt-Inger och Mats ska öppna ett grammatikbolag på Irland, The Grammar Company. Britt-Inger ska sköta kundkontakterna medan Mats ska arbeta med grammatiken på lagret. På Irland tillkommer två engelsktalande medarbetare, Patsy och Jimmy.
 
Till The Grammar Company
 
http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=36&article=U104640-01
Muzzy filmerna nu i Play!
 
Den älskade och kramgoa Muzzy kommer från rymden ner till jorden och Gondoland. När Muzzy lär sig språket får de som följer Muzzy på hans äventyr språkinlärningen på köpet. Den här gången har Muzzy nyanimerad kostym men i de klassiska berättelserna. Vi får möta de välkända figurerna The King, the Queen, Prinsessan Sylvia, trädgårdsmästare Bob men också den lömske Corvax.
 
Dessutom finns 3 Vocabulary-filmer som lär oss ord i tematiska områden såsom siffror, färger, former m.m.
 
Till Muzzy
 
http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=36&article=V8562