Välkommen till AV-Media Kronobergs Mediekatalog SLI!

Skapa ditt konto, ge dina elever tillgång till strömmande media och använd våra länslicenser! Spara sökresultat och favoriter, administrera elevkonton och få tips om ny film. Manual finns här. Med Klipp- och delningsverktyget kan du göra klipp och frångå åldersklassificeringen. I Community kan du skapa arbetsgrupper för dina elever och dela material. Där finns pedagogiska filmtips och färdiga klipp. Läs en kort beskrivning av Community och Klipp- och delningsverktyget. På sid 3 i bildspelet finns manualer till Community, Favoritfunktionen och Klipp- och delningsverktyget. Där finns också våra temablad.

Rutiner vid registrering: Här finns enkla instruktionsfilmer om kontoregistrering och administration av konton.  Våra rättigheter gäller inom Kronobergs län.

SLI-appen fungerar inte med iOS 11. Skillnaderna gör att SLI får skapa om appen från grunden. Innan appen är klar använder du mediekatalogen via webbsidan.
Ny tid för beställning av teknik: senaste tiden att beställa till teknikrundan på tisdagar är fredag kl 15.Se aktuell information om driftsstörningar här.

 • Länslicenser


  AV-Media erbjuder flera länslicenser till digitala verktyg som alla länets skolor har tillgång till, ex. Glosboken och matteportal.se. Från och med vt 2017 upphör kommunlicensen Svenska djur och Världens djur för Växjö och Alvesta kommun. Läs mer om våra länslicenser

  Fortbildning om IT i skolan

  AV-Media arrangerar kurser om bland annat alternativa verktyg, Ipad, Google Drive och att blogga. Vi genomför även beställningskurser och föreläsningar inom IT utifrån era behov. Läs mer om vår fortbildning

  Nyhetsbrev och sociala medier

  Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om AV-Medias verksamhet och det vi erbjuder Kronobergs pedagoger.

  Läs vårt nyhetsbrev
  Följ oss på Facebook
  Följ oss på Twitter
  Besök vår youtube-kanal

Kortfilmstips: Min faster i Sarajevo


Zlatan har inte varit i Bosnien sedan han flydde kriget 1992. Zlatans dotter Anja vill veta mer om sina bosniska rötter och vill åka med sin pappa till Sarajevo. Det vill absolut inte Zlatan och försöker stoppa henne! Det lyckas inte och snart sitter de i en taxi på väg från flygplatsen in mot Sarajevo. Anja vet inget om Zlatans tidigare liv men när de träffar pappas gamla vänner börjar hon förstå. Zlatan kämpar med hur han ska berätta, vad han vill minnas och om Anja kommer förstå. När de hälsar på fastern Zlatan skickat pengar till från Sverige förstår han snabbt att allt inte står rätt till! Valbar textning till filmen är svensk eller engelsk text.

 
Våra inköpta spelfilmer och dokumentärer, sorterade i nyhetsordning

Ämnet Filmklassiker

Noas ark - Bibelhistorier


Det här är berättelsen om Noas ark! Här berättas om tiden efter Edens Trädgård, varför Gud bestämmer sig för att förgöra hela mänskligheten och varför Noa och hans familj bygger en jättelik ark! Ska Noa och hans familj klara det svåra uppdraget? Andra delen i serien Bibelhistorier som började med Skapelseberättelsen.
 

Våra inköpta filmer, sorterade i nyhetsordning

 


Teknikutlåning: Little Bits i klassuppsättning

Nu finns Little Bits i klassuppsättning i mediekatalogen SLI. Little Bits är ett spännande material som gör det möjligt att på ett enkelt sätt experimentera med sensorer och andra komponenter för att förstå hur det fungerar. Materialet består av ett antal små bitar som kopplas ihop med magneter indelade i olika färger för att göra det lättare. Varje låda innehåller 4 boxar i en klassuppsättning.

Vi kör teknikrunda med vår AV-bil varje tisdag. Beställ senast fredag kl 15 för leverans kommande tisdag. Vi har två veckors lånetid. Vi levererar och hämtar i retur med AV-Bilen. Vid lov och helgdagar anpassar vi veckodagen.
Se all teknik du kan låna gratis