Välkommen till AV-Media Kronobergs Mediekatalog SLI!

Här skapar du enkelt ditt konto, ger dina elever tillgång till strömmande media och använder våra länslicenser! Du kan spara sökresultat och favoriter, administrera elevkonton och får tips om ny film. Du kan göra filmklipp och dela på Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ eller bädda in kod, frångå åldersklassificeringen och kommentera och betygsätta artiklar. Manual finns här. I nya delen Community kan du skapa arbetsgrupper för dina elever och dela material. Där får du också tips från oss på AV-Media! Här finns en enkel introduktion.

Rutiner vid registrering: Här finns enkla instruktionsfilmer om kontoregistrering och administration av konton.  Våra rättigheter gäller inom Kronobergs län.

Här finns en kort information om Community och klipp- och delningsverktyget.

Information: Nu använder vi adaptiv streaming. Det betyder att nya mediespelaren känner av uppkopplingens kapacitet och växlar automatisk. Utökad teknikrunda: nu kör vi teknikrunda med AV-Bilen varje måndag! Beställ teknik till måndagar med två veckors lånetid. I mediekatalogen finns ämnet teknikutlåning, läs mer på vår hemsida under medieinfo.

Se aktuell information om driftsstörningar här.

 • Länslicenser


  AV-Media erbjuder flera länslicenser till digitala verktyg som alla länets skolor har tillgång till, ex. Glosboken och matteportal.se. Från och med vt 2017 upphör kommunlicensen Svenska djur och Världens djur för Växjö och Alvesta kommun. Läs mer om våra länslicenser

  Fortbildning om IT i skolan

  AV-Media arrangerar kurser om bland annat alternativa verktyg, Ipad, Google Drive och att blogga. Vi genomför även beställningskurser och föreläsningar inom IT utifrån era behov. Läs mer om vår fortbildning

  Nyhetsbrev och sociala medier

  Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om AV-Medias verksamhet och det vi erbjuder Kronobergs pedagoger.

  Läs vårt nyhetsbrev
  Följ oss på Facebook
  Följ oss på Twitter
  Besök vår youtube-kanal

Temablad

Vi gör regelbundet temablad där vi lyfter fram artiklar i Mediekatalogen SLI utifrån ett visst tema. Aktuella temablad är:

Påsken

Våren

Kognitiva svårigheter

Kärleksvecka

HBTQ

Flykting

Integration

Svenska djur

Vänskap

Entreprenörskap


 

Rainbow - Dhanak


Tioåriga Pari och hennes blinda lillebror Chotu är oskiljaktiga. De är föräldralösa och bor hos en släkting som inte förmår ta hand om dem, inte heller samla ihop pengar till en ögonoperation. Pari har lovat Chotu att kunna se igen innan han fyller nio och hon har inte tid att vänta på mirakel! En dag får Pari syn på en filmposter med idolen Shah Rukh Khan och bestämmer sig för att han är rätt man att hjälpa! Tillsammans börjar de en roadtrip fylld av utmaningar för att ta sig genom öknen till filminspelningen, 30 mil bort! Filmen vann Internationella juryns Grand Prix för bästa långfilm på Berlinale 2015 och fick ett hedersomnämnande i tävlan om Kristallbjörnen. Regi: Nagesh Kukunoor. I huvudrollerna: Krrish Chhabria och Hetal Gada.
 

Våra strömmande spelfilmer i nyhetsordning

Titta gärna lite extra på ämnet Filmklassiker!

Sverige - ett invandrarland


Sveriges historia sträcker sig över lång tid och vi har alltid varit ett invandrarland! Alla svenskar är ättlingar till immigranter som sökt sig hit i olika vågor, sedan inlandsisen började dra bort från landet för mer än 10 000 år sedan. Välkända exempel från medeltiden är de engelska, tyska och franska missionärer som införde kristendomen och grundade kloster, liksom de tyska köpmän som hjälpte till att grunda städer och utveckla näringslivet. Filmen beskriver viktiga hållpunkter som visar på mångfalden av invandringen från perioden kring 1500 till idag: arbetskraftsinvandring, flyktinginvandring, specialistinvandring, bondekolonisation med mera. Invandringen har omvandlat Sverige och gjort landet mer mångkulturellt. Idag är 1,6 miljoner svenskar, ca 16 procent av befolkningen, född utomlands! Manus till filmen är skrivet av historieprofessor Dick Harrison.

 


Hbtq-diplomering

För att förbättra bemötandet av hbtq-personer erbjuder Region Kronoberg att elevhälsan på länets skolor kostnadsfritt kan hbtq-diplomera sin verksamhet. Erbjudandet gäller till 30 april. Läs mer och anmäl skolan: information och anmälan. OBS! Glöm inte att uppge att Region Kronoberg står för kostnaden.