Välkommen till AV-Media Kronobergs Mediekatalog SLI!

Här skapar du enkelt ditt konto, ger dina elever tillgång till strömmande media och använder våra länslicenser! Du kan spara sökresultat och favoriter, administrera elevkonton och får tips om ny film. Du kan göra filmklipp och dela på Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ eller bädda in kod, frångå åldersklassificeringen och kommentera och betygsätta artiklar. Manual finns här. I nya delen Community kan du skapa arbetsgrupper för dina elever och dela material. Där får du också tips från oss på AV-Media! Här finns en enkel introduktion.

Rutiner vid registrering: Här finns enkla instruktionsfilmer om kontoregistrering och administration av konton.  Våra rättigheter gäller inom Kronobergs län.

Här finns en kort information om Community och klipp- och delningsverktyget.

Se aktuell information om driftsstörningar här.

 • Länslicenser


  AV-Media erbjuder flera länslicenser till digitala verktyg som alla länets skolor har tillgång till, ex. Glosboken och matteportal.se. Från och med vt 2017 upphör kommunlicensen Svenska djur och Världens djur för Växjö och Alvesta kommun. Läs mer om våra länslicenser

  Fortbildning om IT i skolan

  AV-Media arrangerar kurser om bland annat alternativa verktyg, Ipad, Google Drive och att blogga. Vi genomför även beställningskurser och föreläsningar inom IT utifrån era behov. Läs mer om vår fortbildning

  Nyhetsbrev och sociala medier

  Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om AV-Medias verksamhet och det vi erbjuder Kronobergs pedagoger.

  Läs vårt nyhetsbrev
  Följ oss på Facebook
  Följ oss på Twitter
  Besök vår youtube-kanal

Temablad

Vi gör regelbundet temablad där vi lyfter fram artiklar i Mediekatalogen SLI utifrån ett visst tema. Aktuella temablad är:

Våren

Kognitiva svårigheter

Kärleksvecka

HBTQ

Flykting

Integration

Svenska djur

Vänskap

Entreprenörskap


 

Den lille prinsen


En mamma och hennes flicka flyttar in i ett finare villaområde. Mamman arbetar mycket och har stora framtidsplaner för sig själv och sitt barn - att göra karriär och lyckas i livet. En dag, ensam hemma, träffar flickan oväntat sin excentriske och godhjärtade granne, en pilot och uppfinnare som varit med om många stora äventyr! Filmen bygger på boken Le petit prince av Antoine de Saint-Exupérys från 1943, en av de största klassikerna. Berättelsen är inte bara en saga om en liten prins på villovägar utan handlar också om de stora existentiella, filosofiska och religiösa frågorna! Andra teman i filmen är t ex oväntad vänskap, att bli gammal, etik- och moral och meningen med livet. Filmen är en fin datoranimation med mycket musik! Handledning finns, som är framtagen av Svenska Filminstitutet. Som relaterad artikel finns filmen med engelskt tal och svensk textning.
 

Våra strömmande spelfilmer i nyhetsordning

Titta gärna lite extra på ämnet Filmklassiker!

Oceanien - ett offer för klimatförändringarna?


Oceaniens öar och invånare står inför stora utmaningar med en stigande havsnivå, torka, koralldöd och naturkatastrofer. En viktig orsak är koldioxidutsläppen i de industrialiserade länderna. Invånarna fiskar och håller sin kultur levande efter uråldriga traditioner. Nu tvingar klimatförändringarna människorna att spara på sötvatten och bygga säkrare hus för att skydda sig mot cykloner. Riskerar atollerna i Söderhavet att gå under, redan under 2000-talet? Kapitel: Inledning, Öarna vid söderhavets eldringar, Livet på de små öarna, Klimatförändringens utmaningar, Klimatförändringarnas konsekvenser, Framtiden.

 


Hbtq-diplomering

För att förbättra bemötandet av hbtq-personer erbjuder Region Kronoberg att elevhälsan på länets skolor kostnadsfritt kan hbtq-diplomera sin verksamhet. Erbjudandet gäller till 30 april. Läs mer och anmäl skolan: information och anmälan. OBS! Glöm inte att uppge att Region Kronoberg står för kostnaden.