Välkommen till AV-Media Kronobergs Mediekatalog SLI!

Här skapar du enkelt ditt konto, ger dina elever tillgång till strömmande media och använder våra länslicenser! Du kan spara sökresultat och favoriter, administrera elevkonton och får tips om ny film. Du kan göra filmklipp och dela på Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ eller bädda in kod, frångå åldersklassificeringen och kommentera och betygsätta artiklar. Manual finns här. I nya delen Community kan du skapa arbetsgrupper för dina elever och dela material. Där får du också tips från oss på AV-Media! Här finns en enkel introduktion.

Rutiner vid registrering: Här finns enkla instruktionsfilmer om kontoregistrering och administration av konton.  Våra rättigheter gäller inom Kronobergs län.

Här finns en kort information om Community och klipp- och delningsverktyget.

Utlåning av teknik: Från vecka 37 kör vi teknikrundan med AV-Bilen tisdagar. Beställ teknik till tisdagar med två veckors lånetid. I mediekatalogen finns ämnet teknikutlåning, mer info finns under medieinfo på vår hemsida. 

Se aktuell information om driftsstörningar här.

 • Länslicenser


  AV-Media erbjuder flera länslicenser till digitala verktyg som alla länets skolor har tillgång till, ex. Glosboken och matteportal.se. Från och med vt 2017 upphör kommunlicensen Svenska djur och Världens djur för Växjö och Alvesta kommun. Läs mer om våra länslicenser

  Fortbildning om IT i skolan

  AV-Media arrangerar kurser om bland annat alternativa verktyg, Ipad, Google Drive och att blogga. Vi genomför även beställningskurser och föreläsningar inom IT utifrån era behov. Läs mer om vår fortbildning

  Nyhetsbrev och sociala medier

  Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om AV-Medias verksamhet och det vi erbjuder Kronobergs pedagoger.

  Läs vårt nyhetsbrev
  Följ oss på Facebook
  Följ oss på Twitter
  Besök vår youtube-kanal

Temablad

Vi gör regelbundet temablad där vi lyfter fram artiklar i Mediekatalogen SLI utifrån ett visst tema. Aktuella temablad är:

Hösten

Allhelgona och Halloween

Särskolan och Kognitiva svårigheter

Vänskap

Entreprenörskap

Kärleksvecka

HBTQ

Flykting

Integration

Svenska djur

 

Spelfilmstips: Herr Pinnemans äventyr


Herr Pinneman bor i trädet med tre små Pinnebarn och Pinnefru så kär! En sommarmorgon, när herr Pinneman ger sig ut för att jogga, kommer en hund som tänker: En pinne, en pinne av ek, den passar till min käraste lek! Det blir början på ett långt äventyr för herr Pinneman som leder ända hem till den snälla jultomten! En fint datoranimerad film, baserad på Julia Donaldsons rimmande barnbok Stick man, översatt av Lennart Hellsing. En fråga som återkommer är vad eller vem är jag och vem är jag inte?

 
Våra inköpta spelfilmer och dokumentärer, sorterade i nyhetsordning

Ämnet Filmklassiker

Serietips: Den stora Amerikaresan - serie i 8 delar


Den stora Amerikaresan beskriver USA. Den börjar med en roadmovie och fortsätter med historia, ekonomi, lag och rätt, livsstil, mat och hälsa, geografi och statsskick. Till delarna finns bra handledning under dokument och länkar. Serien passar för att göra jämförelser med Sverige. Delen mat och hälsa handlar om folkhälsoproblemet sjuklig fetma och snabbmatskulturen. Bara bruket av tobak skördar fler liv i USA.
 

Våra inköpta filmer, sorterade i nyhetsordning