Välkommen till AV-Media Kronobergs Mediekatalog SLI!

Här skapar du enkelt ditt konto, ger dina elever tillgång till strömmande media och använder våra länslicenser! Du kan spara sökresultat och favoriter, administrera elevkonton och får tips om ny film. Du kan göra filmklipp och dela på Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ eller bädda in kod, frångå åldersklassificeringen och kommentera och betygsätta artiklar. Manual finns här. I nya delen Community kan du skapa arbetsgrupper för dina elever och dela material. Där får du också tips från oss på AV-Media! Här finns en enkel introduktion.

Rutiner vid registrering: AV-Media godkänner lärarkonton, elevkonton godkänner lärare på skolan. Är du student på Linnéuniversitetet i Växjö? Välj arbetsplatsen LNU Studenter, uppge din studentmail och välj att du är Lärare. Här finns enkla instruktionsfilmer om kontoregistrering, att godkänna elevkonto och administrera befintliga elevkonton. Våra rättigheter gäller inom Kronobergs län.


Onsdag 28/9 är AV-Medias bokning stängd för fortbildning.

Se aktuell information om driftsstörningar här.

Temablad

Vi gör regelbundet temablad där vi lyfter fram artiklar i Mediekatalogen SLI utifrån ett visst tema. Aktuella temablad är:

Hösten

Allhelgona och Halloween

Flykting

Integration

Svenska djur

Vänskap

Entreprenörskap


 

Familjen Bélier


I familjen Bélier är alla döva utom 16-åriga Paula. Hon är föräldrarnas språkrör i vardagen och oumbärlig för alla! Vad familjen inte vet är att Paula har en fantastisk sångröst, en talang utöver det vanliga, något musikläraren snart upptäcker. Han övertygar henne att ställa upp i en audition, utlyst av Radio France i Paris, som kan leda till att hon kommer in på sina drömmars musikutbildning! Paula ställs inför sitt livs svåraste val - att fortsätta ta ansvar för familjen eller uppfylla sina drömmar.
 

Våra strömmande spelfilmer i nyhetsordning

Titta gärna lite extra på ämnet Filmklassiker!

Min favoritfärg är alla färger


Tänk vad allt skulle se grått och tråkigt ut om färger inte fanns! Inga färgglada blommor och inga vackra fjärilar, till och med glassen skulle vara grå. Det är tur att vi har alla färger, men var kommer de ifrån? Vet du att färger skapas i huvudet och hur regnbågens färger bildas? I filmen förklaras bl a begreppen grundfärger, sekundärfärger och icke-färger. Kapitel: Färger skapas i huvudet (om ljus, prisma och spektralfärger), Att blanda färger, Färger och deras betydelse. Filmen tar också upp ögats anatomi.

 

Välkommen till Digital kompetensdag 1 november!


Syftet med dagen är att ge länets pedagoger och skolledare nya idéer, verktyg, kunskap och möjlighet till samtal om IT och skolutveckling. Frågorna är högaktuella på grund av förslaget på nationell IT-strategi för skolan och behovet av ett motiverande och effektivt lärande.


Innehållet är anpassat för alla pedagoger, från förskola till universitet, och vi har engagerat flera nationellt uppmärksammade föreläsare. Med utmärkelsen ”Årets nätspridare” lyfter vi lärare i länet som har förnyat undervisningen. Dagen arrangeras av AV-Media Kronoberg och RUC IT/Linnéuniversitetet.

Välkomna till en inspirerande dag!
Inbjudan, program och anmälan

 

Nytt för i år är bland annat samtalshörna med intressanta gäster och visning av greenscreen.

 
 
SLI.SE version 4.4.1 Sidan skapad på 0,0462 sekunder på www26