Välkommen till AV-Media Kronobergs Mediekatalog SLI!

Skapa ditt konto, ge dina elever tillgång till strömmande media och använd våra länslicenser! Spara sökresultat och favoriter, administrera elevkonton och få tips om ny film. Manual finns här. Med Klipp- och delningsverktyget kan du göra klipp och frångå åldersklassificeringen. På sid 3 i bildspelet finns manualer och temablad. 

Rutiner vid registrering: Här finns enkla instruktionsfilmer om kontoregistrering och administration av konton.  Våra rättigheter gäller inom Kronobergs län.

SLI-appen fungerar inte med iOS 11. Skillnaderna gör att SLI får skapa om appen från grunden. Innan appen är klar använder du mediekatalogen via webbsidan.
Eduklips utbildningsklipp är en ny typ av film i mediekatalogen: 3-7 min långa filmer för grundskolan och gymnasiet, kopplade till läroplanen. Manual finns på sidan 3 i bildspelet.

 
Se aktuell information om driftsstörningar här.

 • Länslicenser


  AV-Media erbjuder flera länslicenser till digitala verktyg som alla länets skolor har tillgång till, ex. Glosboken och matteportal.se. Från och med vt 2017 upphör kommunlicensen Svenska djur och Världens djur för Växjö och Alvesta kommun. Läs mer om våra länslicenser

  Fortbildning om IT i skolan

  AV-Media arrangerar kurser om bland annat alternativa verktyg, Ipad, Google Drive och att blogga. Vi genomför även beställningskurser och föreläsningar inom IT utifrån era behov. Läs mer om vår fortbildning

  Nyhetsbrev och sociala medier

  Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om AV-Medias verksamhet och det vi erbjuder Kronobergs pedagoger.

  Läs vårt nyhetsbrev
  Följ oss på Facebook
  Följ oss på Twitter
  Besök vår youtube-kanal

Förskoletips: Babblarna - Första filmen


Här kommer vännerna Babba, Gagga, Bibbi, Giggi, Bobbo, Goggo, Dadda, Sassa, Diddi, Sissi, Doddo och Sosso! Babblarna är ett material som bjuder på kortfilmer, musikvideor, språklek, rytmik, utelek och medryckande dans! Målet är språkutveckling och pedagogiken bygger på Karlstadmodellen. Andra teman i innehållet är vänskap, leka, rimma, vardagshändelser, känslor och olika begrepp.
Till materialet
 
Våra inköpta spelfilmer och dokumentärer, sorterade i nyhetsordning

Ämnet Filmklassiker

Historietips: Järnåldern - Människor och forntid


Ingenting finns nedskrivet från den äldre järnåldern men gravar och boplatser berättar om livet. En ny tid inleddes när järnet började användas i Skandinavien. Metallen fanns i Sverige och blev början på en teknikrevolution med nya verktyg och vapen! Det var en krigisk tid och klimatet blev långsamt sämre. Det kom nya sjukdomar, gravfälten berättar om att många unga dog i lungsjukdomar. Under mitten av järnåldern hade Rom fallit och runt om i Europa var det orostider. Det ledde till en folkvandringstid när människor flyttade och trängde undan gamla folkgrupper. Till filmen


Våra inköpta filmer, sorterade i nyhetsordning


 


Teknikutlåning: Little Bits i klassuppsättning

Nu finns Little Bits i klassuppsättning i mediekatalogen SLI. Little Bits är ett spännande material som gör det möjligt att på ett enkelt sätt experimentera med sensorer och andra komponenter för att förstå hur det fungerar. Materialet består av ett antal små bitar som kopplas ihop med magneter indelade i olika färger för att göra det lättare. Varje låda innehåller 4 boxar i en klassuppsättning.

Vi kör teknikrunda med vår AV-bil varje tisdag. Beställ senast fredag kl 15 för leverans kommande tisdag. Vi har två veckors lånetid. Vi levererar och hämtar i retur med AV-Bilen. Vid lov och helgdagar anpassar vi veckodagen.
Se all teknik du kan låna gratis
 
Eduklips - korta utbildningsklipp för grundskolan och gymnasiet

Eduklips är korta utbildningsfilmer, 3-7 min långa. Klippen har relevant innehåll för grundskolan och gymnasiet, med koppling till läroplanen. I mediekatalogen finns 258 klipp och nya klipp tillkommer varje terminsstart. Klippen kan du spara som favoriter och dela. Använd gärna klippen för att introducera, inspirera, förklara och repetera! Manual  Se alla klippen