Välkommen till AV-Media Kronobergs Mediekatalog SLI!

Här skapar du enkelt ditt konto, ger dina elever tillgång till strömmande media och använder våra länslicenser! Du kan spara sökresultat och favoriter, administrera elevkonton och får tips om ny film. Du kan göra filmklipp och dela på Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ eller bädda in kod, frångå åldersklassificeringen och kommentera och betygsätta artiklar. Manual finns här. I nya delen Community kan du skapa arbetsgrupper för dina elever och dela material. Där får du också tips från oss på AV-Media! Här finns en enkel introduktion.

Rutiner vid registrering: AV-Media godkänner lärarkonton, elevkonton godkänner lärare på skolan. Är du student på Linnéuniversitetet i Växjö? Välj arbetsplatsen LNU Studenter, uppge din studentmail och välj att du är Lärare. Här finns enkla instruktionsfilmer om kontoregistrering, att godkänna elevkonto och administrera befintliga elevkonton. Våra rättigheter gäller inom Kronobergs län.

Här finns en kort information om Community och klipp- och delningsverktyget.

Se aktuell information om driftsstörningar här.

Temablad

Vi gör regelbundet temablad där vi lyfter fram artiklar i Mediekatalogen SLI utifrån ett visst tema. Aktuella temablad är:

Hösten

Allhelgona och Halloween

Jultid - hela december månad

Flykting

Integration

Svenska djur

Vänskap

Entreprenörskap


 

En oväntad vänskap - Les Intouchables


Fransk spelfilm. Driss, en ung kille från förorten, precis frigiven efter ett fängelsestraff, anställs som personlig assistent till den rike men ensamme aristokraten Phillip. Driss är tveksam till jobbet och Phillips vänner har starka invändningar mot valet av assistent. Tillsammans får båda en nystart i livet och livslusten tillbaka. En oväntad och stark vänskap växer fram mellan två individer som på ytan inte verkar ha någonting gemensamt! I mediespelaren under avsnitt finns valalternativen svensk eller fransk textning.  
 

Våra strömmande spelfilmer i nyhetsordning

Titta gärna lite extra på ämnet Filmklassiker!

Pyramider


Pyramider finns på olika platser runt om i världen. De mest kända är pyramiderna i Egypten men det finns också pyramider i Sydamerika och mer moderna pyramider som Louvren i Paris! Vad är det med pyramidens form som är så intressant och varför finns det så många? Kapitel: Inledning, Forna Egypten, Egyptiska pyramider, Hur byggde man en pyramid?, Pyramider runt om i världen, Sammanfattning.

 

Välkommen till Digital kompetensdag 1 november!


Syftet med dagen är att ge länets pedagoger och skolledare nya idéer, verktyg, kunskap och möjlighet till samtal om IT och skolutveckling. Frågorna är högaktuella på grund av förslaget på nationell IT-strategi för skolan och behovet av ett motiverande och effektivt lärande.


Innehållet är anpassat för alla pedagoger, från förskola till universitet, och vi har engagerat flera nationellt uppmärksammade föreläsare. Med utmärkelsen ”Årets nätspridare” lyfter vi lärare i länet som har förnyat undervisningen. Dagen arrangeras av AV-Media Kronoberg och RUC IT/Linnéuniversitetet. Nytt för i år är bland annat samtalshörna med intressanta gäster och visning av greenscreen.

Inbjudan och program

 

Välkommen till en inspirerande dag!
 

 
 
SLI.SE version 4.4.1 Sidan skapad på 0,0444 sekunder på www22