Välkommen till AV-Media Kronobergs Mediekatalog SLI!

Här skapar du enkelt ditt konto, ger dina elever tillgång till strömmande media och använder våra länslicenser! Du kan spara sökresultat och favoriter, administrera elevkonton och får tips om ny film. Du kan göra filmklipp och dela på Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ eller bädda in kod, frångå åldersklassificeringen och kommentera och betygsätta artiklar. Manual finns här. I nya delen Community kan du skapa arbetsgrupper för dina elever och dela material. Där får du också tips från oss på AV-Media! Här finns en enkel introduktion.

Rutiner vid registrering: AV-Media godkänner lärarkonton, elevkonton godkänner lärare på skolan. Är du student på Linnéuniversitetet i Växjö? Välj arbetsplatsen LNU Studenter, uppge din studentmail och välj att du är Lärare. Här finns enkla instruktionsfilmer om kontoregistrering, att godkänna elevkonto och administrera befintliga elevkonton. Våra rättigheter gäller inom Kronobergs län.

Ändrat öppethållande vecka 35: onsdag och torsdag är det stängt på AV-Media för planering och fortbildning.
Måndag vecka 36 är vi bemannade korta stunder på dagen. Då kör vi teknikrundan och arbetar med Demokratidagen i Konserthuset.


Se aktuell information om driftsstörningar här.

Temablad

Vi gör regelbundet temablad där vi lyfter fram artiklar i Mediekatalogen SLI utifrån ett visst tema. Aktuella temablad är:

Sommar

Flykting

Integration

Svenska djur

Vänskap

Entreprenörskap

Världskrigen

Jag är inte beredd att dö än


"Många blev dödade, men inte vi. Jag är glad att jag finns kvar och tänker göra något av det" Laleh Pourkarim 15 år. Houshang och Atefe Pourkarim levde under jord i Iran när dottern Laleh föddes. De bestämde sig för att fly landet och via Sovjetunionen och Tyskland fick Laleh växa upp i Hammarkullen, Göteborg. I dokumentären berättar en av våra just nu största artister öppenhjärtligt om liv och död, om musik och karriär. Fredrik Egerstrand och Kalle Gustafsson Jerneholm har följt den vanligtvis ganska medieskygga Laleh under två års tid. Handledning finns, framtagen av Svenska Filminstitutet.

 

Våra strömmande spelfilmer i nyhetsordning

Titta gärna lite extra på ämnet Filmklassiker!

Kartan - geografiska begrepp och symboler


Kartor kan visa hur långt det är mellan olika platser, hur naturen ser ut eller var gränserna till ett land ligger. Det finns kartor på internet, i mobilen och i vanliga kartböcker. Vi undersöker hur olika sorters kartor är uppbyggda och vad som behövs för att kunna läsa av en karta. Vi lär oss innebörden av geografiska termer som skala, symboler, gradnät, topografi, tidszoner, ekvatorn och GPS. Kapitel: Inledning, Kartan, skalan och väderstrecken, Världskartan, gradnätet och tidszoner, Temakartor och GPS, Sammanfattning.

 

Välkommen till Digital kompetensdag 1 november!


Syftet med dagen är att ge länets pedagoger och skolledare nya idéer, verktyg, kunskap och möjlighet till samtal om IT och skolutveckling. Frågorna är högaktuella på grund av förslaget på nationell IT-strategi för skolan och behovet av ett motiverande och effektivt lärande.


Innehållet är anpassat för alla pedagoger, från förskola till universitet, och vi har engagerat flera nationellt uppmärksammade föreläsare. Med utmärkelsen ”Årets nätspridare” lyfter vi lärare i länet som har förnyat undervisningen. Dagen arrangeras av AV-Media Kronoberg och RUC IT/Linnéuniversitetet.

Välkomna till en inspirerande dag!
Inbjudan, program och anmälan

 

Nytt för i år är bland annat samtalshörna med intressanta gäster och visning av greenscreen.

 
 
SLI.SE version 4.4.0 Sidan skapad på 0,0481 sekunder på www26