Välkommen till AV-Media Kronobergs Mediekatalog SLI!

Här skapar du enkelt ditt konto, ger dina elever tillgång till strömmande media och använder våra länslicenser! Du kan spara sökresultat och favoriter, administrera elevkonton och får tips om ny film. Du kan göra filmklipp och dela på Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ eller bädda in kod, frångå åldersklassificeringen och kommentera och betygsätta artiklar. Manual finns här. I nya delen Community kan du skapa arbetsgrupper för dina elever och dela material. Där får du också tips från oss på AV-Media! Här finns en enkel introduktion.


Rutiner vid registrering: AV-Media godkänner lärarkonton, elevkonton godkänner lärare på skolan. Är du student på Linnéuniversitetet i Växjö? Välj arbetsplatsen LNU Studenter, uppge din studentmail och välj att du är Lärare. Här finns enkla instruktionsfilmer om kontoregistrering, att godkänna elevkonto och administrera befintliga elevkonton. Våra rättigheter gäller inom Kronobergs län.
 

Se aktuell information om driftsstörningar här.

Temablad

Vi gör regelbundet temablad där vi lyfter fram artiklar i Mediekatalogen SLI utifrån ett visst tema. Aktuella temablad är:

Sommar

Integration

Svenska djur

Sagor

Vänskap

Entreprenörskap

Världskrigen

Svarta rosor och en röd klänning


Hur får flickor som utsatts för syraattack tillbaka självförtroendet? Går det att förlåta förövaren och kan förlåtandet i sig vara en del i rehabiliteringen? Laxmi, Ritu och Roopa är unga kvinnor som fått sina ansikten förstörda. Till sin hjälp har de brevskrivande, en symaskin, svarta rosor och stödet i varandra. Varje år faller hundratals indiska kvinnor offer för syraattacker, ett brott som lämnar bestående ärr. I Indien arbetar organisationen Stop Acid Attacks sedan 2013 med att hjälpa utsatta kvinnor. Man försöker påverka  rättsprocesserna för de drabbade och få ett förbud mot syraförsäljning.
 

Våra strömmande spelfilmer i nyhetsordning

Titta gärna lite extra på ämnet Filmklassiker!

Vi lär oss om: Livet på bondgården


Hur ser en bondgård ut? Vilka djur och växter kan du hitta på bondgården och har en kossa fyra magar? I den här filmen lär vi oss bland annat om grisar, kor, raps och potatis! Vi tittar också närmare på skillnaderna mellan naturgödsel och konstgödsel, samt vad det betyder att en bondgård är ekologisk. Kapitel: Inledning, Bondgården, Åkern, Hot mot gårdens växter och djur, Sammanfattning. 

 

UR-tips! Grym kemi - serie med 7 delar


Vi bekantar oss med kemins värld bortom ämnesbeteckningar och det periodiska systemet. Kemin spelar en betydande roll och finns överallt i vår vardag. Programledaren Brita Zackari tar med hjälp av kemiprofessorn Ulf Ellervik med oss på en resa genom teman som sex, krig, skönhet, träning, droger, njutning och brott. De testar olika saker och gör experiment för att illustrera hur kemin fungerar. Serien är tänkt från 16 år men gör gärna en egen bedömning!


 

 
 
SLI.SE version 4.2.9 Sidan skapad på 0,0576 sekunder på www26