Välkommen till AV-Media Kronobergs Mediekatalog SLI!

Här skapar du enkelt ditt konto, ger dina elever tillgång till strömmande media och använder våra länslicenser! Du kan spara sökresultat och favoriter, administrera elevkonton och får tips om ny film. Du kan göra filmklipp och dela på Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ eller bädda in kod, frångå åldersklassificeringen och kommentera och betygsätta artiklar. Manual finns här. I nya delen Community kan du skapa arbetsgrupper för dina elever och dela material. Där får du också tips från oss på AV-Media! Här finns en enkel introduktion.


Rutiner vid registrering: AV-Media godkänner lärarkonton, elevkonton godkänner lärare på skolan. Är du student på Linnéuniversitetet i Växjö? Välj arbetsplatsen LNU Studenter, uppge din studentmail och välj att du är Lärare. Här finns enkla instruktionsfilmer om kontoregistrering, att godkänna elevkonto och administrera befintliga elevkonton. Våra rättigheter gäller inom Kronobergs län.

Tisdag 31 maj är det utvecklingsdag på Region Kronoberg. Då är det stängt på AV-Media. 

Se aktuell information om driftsstörningar här.

Temablad

Vi gör regelbundet temablad där vi lyfter fram artiklar i Mediekatalogen SLI utifrån ett visst tema. Aktuella temablad är:

Sommar

Integration

Svenska djur

Sagor

Vänskap

Entreprenörskap

Världskrigen

The Boy in the Dress


Dennis är en vanlig kille som bor i ett vanligt hus på en vanlig gata. Han spelar fotboll med kompisarna, bor med sin pappa och bror och tycker vardagen är tråkig och grå. Men ibland sker förändringar på de mest oväntade platser! I Rajs kiosk kallar modemagasinen på Dennis - kan det verkligen vara så att Kate Moss berättar för honom att det är okej för killar att gilla Vogue? Med hjälp av Lisa, den coolaste tjejen i skolan, skapar han sig en ny personlighet som flicka. Men kan pojkar bära klänning? Och vad kommer rektorn, pappa och kompisarna i fotbollslaget tycka, om de får reda på det? Filmen är baserad på David Walliams bok som på svenska heter Dennis hemlighet. Som relaterad artikel finns filmen med engelsk textning.
 

Våra strömmande spelfilmer i nyhetsordning

Titta gärna lite extra på ämnet Filmklassiker!

Magen - vår andra hjärna


Magen är en underskattad del av kroppen! Det handlar om ett koncentrat av intelligens, motsvarande en hundhjärna. Här döljer sig inte bara 200 miljoner neuroner utan miljarder bakterier, som i hemlighet påverkar vår personlighet. Vi reser in i kroppen på jakt efter vår andra hjärna! Nya rön visar en koppling till magen, t ex att Parkinsons sjukdom börjar där. Filmen tar också upp helhetssyn och alternativ medicin inom den kinesiska läkekonsten. Kapitel: Om det enteriska nervsystemet, vagusnerven och serotoninets effekter på mage och hjärna. (00:00 - 24:46), Om kinesisk läkekonst, bakteriers betydelse samt indelningen av människor i tre olika enterotyper (24:26 - 55:00).

 

UR-tips! Ljudhjältarna - serie i 4 delar för F-3


När ljudhjältarna hittar oljud och ett barns öron är i fara är det deras plikt att rycka ut! Vi får följa kapten Tone, prins Poff och Ljudo som åker runt i sitt luftskepp och letar efter oljud. Till sin hjälp har de en mekanisk men mänsklig medhjälpare, Örat, som registrerar alla höga ljud på planeten. Det kan vara i skolan, på biografen eller i ett barns hörlurar. När Örat larmar rycker ljudhjältarna ut i för att lösa problemen! 

 
 
SLI.SE version 4.2.8 Sidan skapad på 0,0381 sekunder på www26