Kikora-utbildningar


Anmälan till Kikora-utbildningar

I höst kan du genom AV Media Skåne delta i kostnadsfria utbildningar i Kikora.

Kikora är ett digitalt läromedel i matematik som görs tillgängligt i AV Media Skånes Mediekatalog under läsåret 2019/20 och 2020/21. I samband med lanseringen av matematikprogrammet bjuds samtliga pedagoger i AV Media Skånes medlemskommuner in till att delta på utbildning i programmet. Utbildningen riktar sig till dig som undervisar matematik i årskurs 4-9 eller på gymnasiet Ma1-3. Läs mer här.

Läshörnan ht19/vt20


RedboxVR pedagogträff


Upplev lärande med RedboxVR och Google Expeditions!

Torsdag den 19 september, kl. 16.30 - 18.00 lär du dig hur RedboxVR och Google Expeditions fungerar. Främst använder vi Virtual Reality-bilder (VR) tagna i 360°-vinkel. Vi tittar också på andra möjligheter, såsom att skapa egna expeditioner och Augmented Reality (AR). Efter träffen kan man boka och låna RedboxVR via oss.

Läs mer och anmäl dig här.

I Gretas fotspår


I Gretas fotspår - filmnyhet

 

En film att diskutera i samband med massdemonstrationerna för klimatet den 20 och 27 september.

Två flickor i Belgien engagerar sig för miljön och vill påverka beslutsfattare i sitt land, men även i Europa. Vi får se hur de arrangerar en stor demonstration samtidigt som de sköter skola och läxor och reser till Frankrike för att prata med politiker. Hela tiden lyfts Greta Thunberg som en förebild. I Gretas fotspår är en varm och hoppfull film som förmedlar vanliga ungdomars kamp för att minska klimatförändringarna.

Webbägg WiFi


Webbägg WiFi för bokning

Och vad är då ett webbägg?

Jo, det är ett Wifi-mikroskop för iPads och androida enheter. Med enkel fokusering, genom att vrida övre delen på webbägget, gör webbägget det möjligt för barn och vuxna i alla åldrar att förstora på egen hand.

Det finns 4 ägg med USB-laddkabel i varje låda att låna – totalt 2 lådor. Läs mer om webbäggen här!

Handledningar


Använd handledningar som stöd


Som stöd till en fördjupande diskussion om en film eller bok finns det många handledningar i Mediekatalogen att ta hjälp av.
 

Läs mer om hur du hittar handledningarna på vår hemsida! Skulle det hända att det inte finns någon handledning till den film du söker så kanske en allmän filmhandledning kan vara till hjälp. Svenska Filminstitutet har tagit fram en filmhandledning, Alla filmers filmhandledning – kika gärna på den också!

Till drömmarnas land
 

Till drömmarnas land


Regissören vill få tittaren att reflektera över invandring och främlingsfientlighet, utan att komma med några färdiga svar.

Sabina har rest från Rumänien till det lilla svenska samhället Holmsund med sina romska bröder. De arbetar i ett garage och Sabina ska söka jobb. Elin, är uppvuxen i Holmsund. Ett sommarlov ska just börja och Sabina ska lära känna Elin. Tillsammans ska de revoltera mot det gamla och hitta något nytt i varandra. Till drömmarnas land hittar du i Mediekatalogen!

Ekologiskt avtryck - en film om klimatångest, växthusgaser och förändring


Har du klimatångest? Är det kört?

 

Ny film i Mediekatalogen som passar bra för diskussion i grundskolan åk 6-9, men även på gymnasiet.

Ekologiskt avtryck - en film om klimatångest, växthusgaser och förändring förklaras växthusgaser, atmosfär och orsaker bakom detta. Genom exempel får eleven förståelse för deras eget avtryck. De får även råd hur de kan minska sitt ekologiska fotavtryck på jorden.

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

Fredsdalsskolan 4 - 6 i Simrishamn
 

Bokprat med Karna

 

Välkommen på litteraturinspiration i Kristianstad 24 okt och Hässleholm 7 nov!

Litteraturpedagogen Karna Nyström recenserar litteratur ur Bibliotekstjänsts utbud för barn- och ungdom 2019. Kom och få koll på trender och nyheter inom skönlitteraturens värld!

Läs mer och anmäl dig här.