Världens hemskaste sjukdomar


Världens hemskaste sjukdomar


Pandemier och farsoter är inte något nytt i historien. Det är många sjukdomar som gett stora och ibland även dödliga följder.

I den här populära serien i tio delar, Världens hemskaste sjukdomar, beskrivs en historisk sjukdom per avsnitt. 5 avsnitt släpps nu och 5 kommer nästa säsong. I varje del får två barn vara med på en "ruskig" resa tillsammans med Erik Ekstrand och prova på en sjukdom och hur det var på den tiden. Dessutom får barnen testa olika metoder som fanns då för att försöka bota sjukdomarna. Lär er mer om kolera, spetälska, skörbjugg, spanska sjukan och rakit!

Bilakuten


Ny miniserie i 12 avsnitt!


Miniserien Bilakuten består av flera korta avsnitt för de yngsta barnen. Här får vi följa ett gäng femåringar som visar hur olika fordon, som hjälper människor, fungerar.

Fordon som är snabba, starka, kan flyga, fånga brottslingar och släcka bränder besöks av barnen och de lär oss vilken betydelse fordonen har för oss människor. Bilakuten brinner för sin mission att hjälpa alla människor som akut behöver dem. Bränder släcks, klottrare åker fast, träd avverkas och krockade bilar bärgas! Inget fall är för svårt i Bilakuten! I varje avsnitt får de dessutom hjälp av en yrkesförare som instruerar dem.

Les misérables (2019)


Les misérables


Stark spänning i förortsmiljö mellan olika grupper, ideologier och religioner.

Stéphane är en polis som ansluter till polisstyrkan i Montfermeil, en förort till Paris. Hans nya kollegor använder vilka metoder som helst för att upprätthålla ordningen i området. Stéphane ser snabbt spänningarna som finns i området mellan de rivaliserande gängen. När gruppen under ett ingripande blir filmade av en drönare riskerar detta att vara gnistan till en betydligt större konflikt.

Tips!
Les misérables är lämplig att se om man vill arbeta med Globala målen - minskad ojämlikhet (Mål 10)

Creaza


Creaza - nyheter!


Släpp av nya teman, nya instruktionsvideor och online-utbildningar.

Under våren har Creaza släppt fyra nya teman. I och med det har det tillkommit många nya bakgrunder, karaktärer och rekvisita, som går att använda i alla teman. Creaza har även släppt nya instruktionsvideor på svenska, som finns att se på deras youtubekanal. Klippen finns även att se på vår sida om Creaza, där finns även mer information om Creazas olika verktyg.

Läs mer om nyheterna på vår hemsida!

Studielådor


Boka studielådor


Låt eleverna få titta och känna på föremål från andra tidsperioder och kulturer!

Innehållsrika historiska studielådor från Regionmuseet Kristianstad finns för utlåning. Sök på studielåda i sökfältet i Mediekatalogen eller på etiketten Studielåda för att få fram lådorna som finns möjliga att boka.

Till varje låda medföljer en lärarhandledning och till flera av lådorna finns handledningarna även digitalt. Du hittar dem under respektive artikel du söker på.

Boka i god tid - de brukar vara väldigt uppskattade! Läs mer om studielådorna här!

MatteMaraton 2020
 

Häng med på årets MatteMaraton!


Tävlingen startar den 1 maj och utförs i Kikoras digitala läromedel, som alla AV Media Skånes kommuner har tillgång till genom Mediekatalogen under fliken Fler - Kikora.

Elever som slutför ett maraton i maj blir automatiskt med i utlottningen av fina priser! Den 1 juni sammanställs elevernas resultat och priser lottas ut bland de elever som kvalificerat sig.

Läs mer om MatteMaraton här.

 

Välj en färg


Välj en färg

 

En lekfull dusch från UR i svenska som andraspråk för elever på lågstadiet, åk F-3.

Vi följer årstidsväxlingarna runt papperslopporna Loppan och Baggis i Välj en färg, från snöig vinter till blåsig höst. En barnpanel med andraklassare svarar på frågor, och varje program avslutas med en musikvideo till en låt med enkel och lättsjungen svensk text.

Eleverna får möjlighet att utveckla sin kommunikativa förmåga och sin förståelse av språket. Sång, musik, humor, bildstöd, repetition och vardagsnära igenkänning hjälper eleverna att tolka innehållet och att träna på att formulera sig på egen hand.

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

Drottningens corgi
 

Drottningens corgi

 

Rex lever ett liv i lyx i sitt hem på Buckingham Palace. Trots stenhård konkurrens från de tre andra hundarna på slottet har han vunnit drottningens hjärta.

Men hans självsäkra stil kan vara irriterande och under en middag med USA:s president råkar han orsaka en ytterst olämplig diplomatisk situation som får honom att skämmas. När en av de andra hundarna avslöjar att det var Rex fel, så hamnar han på Londons gator och möter stadens alla faror. Kan han lösa problemet och få komma tillbaka till sitt älskade hem?

Drottningens corgi hittar du i Mediekatalogen!