Bokprat ht 18


Bokprat med Karna


Alla lärare och bibliotekarier hälsas välkomna i nov på höstens litteraturinspiration!

Litteraturpedagogen Karna Nyström recenserar litteratur ur bibliotekstjänsts utbud för barn- och ungdom 2018. Ett samarrangemang av SBC Hässleholm och AV Media Skåne. 
Läs mer.

Skapande skola


Sök bidrag för skapande projekt


Det är hög tid att planera en ansökan om man vill söka bidrag till ett Skapande skola-projekt inom förskola och grundskola läspåret 2019/2020.
 

Läs mer om möjligheterna till bidrag från Kulturrådet på deras hemsida. Ansökan ska vara inne innan den 7 februari 2019. Malin Andersson tipsar gärna om projekt för högstadiet/gymnasium med ankyntning till Blodssystrar och dokumentärfilm.

Vi besöker dig

Vi utbildar klasser i Creaza

 

Vid workshops med elever kommer en IKT-pedagog från AV Media Skåne till klassen. Vi arbetar med programmen tillsammans med eleverna.

Läraren sitter med i klassen och lär sig samtidigt, så ni kan fortsätta arbeta efter besöket. Det brukar vara lagom med 80-90 min i varje grupp/klass. Om inte 1-1 utrustning finns fungerar det utmärkt att eleverna jobbar i par. Läs mer och boka våra IKT-pedagoger här.

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

Filmriket


Kostnadsfri webbtjänst


Filmriket lär dig mer om rörlig bild, bildspråkets betydelse och källkritik.
 

filmriket.com hittar du utbildningsmaterial med förslag på övningar vad gäller filmskapande, både för lärare och elever.

Genom deras filmskola får du konkreta tips när du ska göra fiktionfilm och vlogga. Ta gärna en titt!

Parkskolan 4 - 9 i Osby
 

18 939 böcker i fickan!

 

Så här tänker Parkskolan 4 - 9 i Osby, använda Läshörnan de får tillgång till i ett år via AV Media Skåne. 


"För att främja läsintresset, öka läsförståelsen och stimulera fantasin hos våra elever ser vi Läshörnan som ett fantastiskt komplement till vårt skolbibliotek." Läs mer och testa du också här.