Kikora-utbildningar


Anmälan till Kikora-utbildningar

I höst kan du genom AV Media Skåne delta i kostnadsfria utbildningar i Kikora.

Kikora är ett digitalt läromedel i matematik som görs tillgängligt i AV Media Skånes Mediekatalog under läsåret 2019/20 och 2020/21. I samband med lanseringen av matematikprogrammet bjuds samtliga pedagoger i AV Media Skånes medlemskommuner in till att delta på utbildning i programmet. Utbildningen riktar sig till dig som undervisar matematik i årskurs 4-9 eller på gymnasiet Ma1-3. Läs mer här.

Läshörnan ht19/vt20


Vill du läsa digitalt?AV Media Skåne bekostar ett års test av Läshörnan till dig och dina elever.

Vi söker skolor i våra medlemskommuner som är intresserade av alltid tillgänglig skönlitteratur. Vi tänker oss att det är en åk 4 - 6 skola som deltar i läsprojektet, med start ht 2019. Hör av dig med intresseanmälan innan sommaren! 

Läs mer om skolor som deltar i årets läsprojekt och anmäl ditt intresse här.

Trevlig sommar!


Sommarstängt på kontoret och i växeln

 

Vi tackar för ett härligt läsår med er användare och ser fram emot ett nytt tillsammans!

Vi håller sommarstängt från den 20 juni kl 12.00 och är åter på plats den 12 augusti. Vill ni komma i kontakt med oss under tiden så mejla till kontakt@avmediaskane.se. Vi svarar i mån av tid eller så fort vi öppnat kontor och växel i augusti igen.

My summer in Provence


My summer in Provence


Ett varmt och fartfyllt franskt drama som du nu hittar i Mediekatalogen!

I My summer in Provence träffar du Paul, som lever det lugna livet på sin älskade olivodling i ett vackert Provence. Men lugnet får ett abrupt slut när hans barnbarn oväntat anländer från Paris. Barnbarnen ska bo hos mormor och morfar över sommaren eftersom föräldrarna nyss har separerat. Barnen åker på semester i Provence med sin morfar, som de aldrig träffat på grund av ett familjegräl.

Goodbye Berlin


Goodbye Berlin


En tysk, humoristisk film baserad på den hyllade ungdomsromanen "Tschick".
 

14-årige Maik är uppvuxen i en rik och dysfunktionell familj. Hans mamma är alkoholist och pappan är enligt sonen en frånvarande idiot. Maik är kär i en tjej som inte ens verkar veta om att han existerar. Precis före sommarlovet börjar en ny kille, Tschick, i klassen. Något som liknar vänskap uppstår och plötsligt befinner de sig en bil tillsammans på väg mot ett okänt mål. Du hittar Goodbye Berlin i Mediekatalogen!
 

Badsmart
 

Bada smart i sommar


Har du kikat på serien Badsmart från UR - en serie om vatten- och isvett för barn och unga?

Programledaren Gurgin Bakircioglu badar och simmar i bassäng, hav och sjö. Han träffar barn som tränar livräddning, åker båt med sjöräddningen och tar sig upp ur en isvak. Vi möter barn som har varit med om nödsituationer med lyckliga slut, och barn vars största intresse är aktiviteter i och på vattnet. Du hittar Badsmart i Mediekatalogen!

Te Ata


Te Ata

 

Te Ata är den inspirerande och sanna berättelsen om Mary Thompson Fisher, en kvinna som sprängde kulturella gränser.

Te Ata blev en av Amerikas ursprungsbefolknings största skådespelare. Hon föddes i ett indianreservat och växte upp med sånger och berättelser från sin Chickasaw kultur. I Te Ata får du följa Marys resa för att finna sin rätta väg ledde henne genom ensamhet, upptäckter, kärlek och en fantastisk scenkarriär ända fram till att få uppträda för USA’s president, Europeiska kungligheter och publik över hela världen.

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

Fredsdalsskolan 4 - 6 i Simrishamn
 

22 170 böcker och ett helt sommarlov

 

Så här använder Fredsdalsskolan 4 - 6 i Simrishamn, Läshörnan.

Som ett komplement till skolbiblioteket öppnar här sig en möjlihet att få tillgång till böcker både hemma och i skolan, det blir tillgängligt och inkluderande - för alla.

Läs mer och testa du också här.