Framtidsfokus - Artificiell intelligens


Framtidsfokus - Artificiell intelligens


Den fjärde industriella revolutionen är här och ger ännu fler produktivitetsvinster än de tidigare. Skillnaden nu är att förändringen skär genom hela ekonomin.

Industrier förändras i snabb takt när nya teknologier kombineras. Det gäller artificiell intelligens, 3D-skrivare, robotteknik, genetik, medicinsk bildvetenskap och Big Data. Förändringarna blir omfattande. Samtidigt är risken för arbetslöshet och ökade inkomstklyftor överhängande. Bör vi vara rädda eller blir allt bättre? Se Framtidsfokus och diskutera.

LÄRA NÄRA 30 jan


LÄRA NÄRA - 30 jan och 4 feb 


Välkommen till mässan LÄRA NÄRA som vi arrangerar i samarbete med våra medlemskommuner.

På mässan får du full koll på alla AV Media Skånes tjänster och verktyg du har tillgång till som lärare i kommunen. Du bjuds på inspiration, prova på, workshop och fika.

Torsdag 30 jan i Simrishamn
Tisdag 4 februari i Ängelholm

Läs mer och anmäl dig här.

De rättslösa


De rättslösa

 

Ny serie för 10-12 år om den nya lagen - barnkonventionen.

11-åriga Justine hittar plötsligt en helt annan värld - där barnens rättigheter står på spel. Hon bestämmer sig för att hjälpa barnen och tillsammans kämpar de för att skapa rättvisa. En berättelse som förklarar barnkonventionen och vad som händer när alla rättigheter försvinner. 

Läs mer och se hela serien här.

Distribution och retur


Distribution och retur av teknik

samt bok- och temalådor

 

  1. Leveransen kommer den dagen lådorna är beställda till.
  2. Tidpunkten kan variera från kl. 06.30 till 15.00. 
  3. Returer ska vara på leveransstället kl. 06.30 senast det datum som det står på följesedeln, ex 190318 som står för den 18/3 2019.
  4. Alla artiklar som står på leveransstället tas med tillbaka till AV Media Skåne.
     

OBS! DVD:er levereras och returneras som vanligt via post!

Kapernaum


Kapernaum


Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck - han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen.

Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster giftes bort som 11-åring fick han nog och rymde hemifrån. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro - kanske i ett annat land. Följ Zains kamp för en bättre liv.

Du hittar Kapernaum i Mediekatalogen!

Chrome har uppdaterats
 

Chrome har uppdaterats


Viktig information! Om du använder Google Chrome för att logga in på våra sidor så kan du numera få en varning om att ditt lösenord behöver bytas!

Det betyder INTE att ditt lösenord har läckt från oss, men att du använder samma lösenord på något annat ställe och att det har läckt från något av de ställena och därför är en bra idé att byta ut det. Chrome har nämligen uppdaterats och har numera en funktion som kontrollerar ifall ditt användarnamn och lösenord finns med bland tidigare hackade eller läckta webbplatsers inloggningar.

De arktiska kamelerna


De arktiska kamelerna

 

När 9-årige Torain och hans familj flyttar längst upp i Nordnorge, vill han och hans syster ha en häst. Istället för häst får de två mongoliska kameler.

Kamelerna blir enormt stora, de är inte intresserade av dressyrpassen och otränade kameler är dessutom farliga att rida på. När barnens pappa skadar sig i en maskinsåg, lämnas kamelerna och blir till slut halvvilda och svåra att ha att göra med. Familjen behöver hjälp och kameltränare finns inte i Norge så de åker till Mongoliet. Ska de hitta en kameltränare som vill följa med till Norge? De arktiska kamelerna är en film för åk 4-6.

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

Ny litteratur i klassuppsättning!
 

Ny klassuppsättning från 9 år!

 

Kopian Oskar 1.0 av Sandra Schwartz 

Oskar är trött på skolan och alla läxor. Han vill hellre spela dataspel hela dagarna. "Man skulle ha en kopia, en Oskar1.0, som kunde göra allt tråkigt", tänker han. Då plingar det på dataskärmen: Klicka här, så får du en kopia helt gratis. Oskar tror knappt sina ögon! Men snart inser han att det inte alls är gratis, tvärtom.

Läs mer och boka böckerna här.