Dela och inspirera - Filmprojekt sökes


Filmprojekt sökes!


Vi söker lärare som vill vara med och dela inspirerande exempel i syfte att uppmuntra till filmskapande i klassrummet!

Att lära sig filmens språk är viktigt för att förstå och tolka rörlig bild – detta kan elever göra genom att se, samtala och skapa film! Därför vill vi publicera din berättelse om ditt projekt på vår hemsida och våra sociala medier i höst. Läs mer om detta på vår hemsida. De 5 första som delar med sig av sitt projekt får som tack boken Film i grundskolan - Inspiration och praktiska lektionsförslag för filmskapande i ditt klassrum av Jim Nilsson.

Muzzy Club weinar


Muzzy Club webbinarium


Passa på att delta i webbinarier och lär dig mer om hur du kan använda Muzzy Club i undervisningen!

Vecka 36 kommer Magnus Hamark att hålla webbinarier om Muzzy Club. Under en halvtimme visar han hur du kan använda Muzzy Club i undervisningen så du får ut så mycket som möjligt av programmet. Webbinarierna kommer att hållas vid två tillfällen, som i sin tur delas upp i Level 1 (åk 1-3) och Level 2 (åk 4-6). Datum, tid och länk till webbinarierna meddelas i början av augusti - håll utkik på vår hemsida och i sociala medier! Kontakta gärna Anna, så berättar hon mer.

Trevlig sommar!


Trevlig sommar - gärna med både bok och film!

 

Här kommer lite information inför sommaren och vi vill passa på att påminna både elever och skolpersonal om att Mediekatalogen har ni tillgång till hela sommaren. Dygnet runt går det att titta på program och filmer samt läsa böcker digitalt om ni har tjänsten Läshörnan (läs mer i länk om provkonto i 30 dagar)!

Läs mer på vår hemsida om hur kundtjänst har öppet i sommar, hur du gör med ditt konto ifall du byter arbetsplats efter sommaren och om när vi börjar köra ut till skolorna igen efter sommarlovet! 

Nya spelfilmer i Mediekatalogen


Nya spelfilmer i Mediekatalogen

 

Vårens utbud av spelfilm är nu på plats i Mediekatalogen, förutom Corpus Christi, vilken kommer direkt efter sommaren!

Här listar vi alla spelfilmsnyheterna!

Några äldre klassiker, som funnits sen tidigare, har även blivit nyrestaurerade och digitaliserade:

Resan till Melonia
Pelle Svanslös
Elvis! Elvis!

Vara vänner säsong 2


Nyhet! Vara vänner - säsong 2


Hur känns det att bli utfryst i en chatt? När slutar ett bus att vara roligt? Och hur säger man ifrån när en kompis är oschyst mot någon?

Vara vänner är en dramaserie för lågstadiet om vänskap, relationer och empati.

Historierna ser ut att sluta olyckligt ända tills rollfigurerna inser att de kunde ha handlat annorlunda och får chansen att ge berättelsen ett bättre slut. Vad händer när vi backar bandet och låter alla som är med vara lite schystare, lite öppnare och lite modigare?

Wikipedia - hur fungerar det?
 

Wikipedia - hur fungerar det?


I denna film besöker vi svenska Wikipedia, en tidningsredaktion samt Medieakademin. Vi lär oss mer om hur världens största uppslagsverk fungerar!


Med 20 miljarder besök per månad över hela världen och 5 miljoner besök dagligen i Sverige är Wikipedia världens största uppslagsverk på nätet - gratis använda, reklamfritt och oberoende. Alla kan gå in och skriva, rätta eller ändra i artiklar. Men hur går det till och vilka håller reda på att felaktigheter rättas? Och hur bedömer en användare källorna bakom en artikel? Du hittar Wikipedia - hur fungerar det? i Mediekatalogen!
 

Sandby borg


Nyhet! Sandby borg


Likt ett ”Pompei” har ett ögonblick i Ölands 400-tals-historia frusits och bevarats till 2000-talet.

När det upptäcktes att skatteplundrare grävt fram fynd på en plats på Öland vaknade Kalmars Länsstyrelse. I smärre panik påbörjades en utgrävning som kom att bli en historisk massmordsutredning. Sandby borg, en sakta uppbyggd film, är oerhört spännande för eleverna att fantisera vidare från. Vad var det som hände när alla blev dödade? Hur levde människorna då? Varför hade de en mur omkring sig? Hur kunde de ha så mycket rikedomar?

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

Jag är din krigare
 

Jag är din krigare

 

- ett filmäventyr, som passar både unga och gamla, där en tolvårig pojke blir indian i civilisationskritiskt äventyr.

I en syn, efter en olycka på en skogsväg, möter Kim en indianhövding. Han lär Kim skogens alla hemligheter och ger honom uppdraget att bli naturens beskyddare. Kim ger indianen ett heligt löfte att försvara naturen mot alla inkräktare. Med pilbåge, kniv och sinnrika fällor tar han strid mot alla hot. En liten rävunge blir hans bästa vän. Men kan man överleva i vildmarken ensam, om man bara är 12 år? Det måste gå! Han har ju fått ett uppdrag. Du hittar Jag är din krigare i Mediekatalogen!