Göteborgsregionen, Läromedel (GR) erbjuder ett omfattande utbud av film, TV- och radioprogram för användning i skolan. Allt material kan ses eller lyssnas på direkt som strömmande. Alla titlar har den institutionella visningsrätt som gäller för skolbruk.
         

Coronaviruset

Ett nytt farligt och dödande virus har upptäckts i staden Wuhan i Kina. Idag reser vi mycket mer, vilket gör att spridning av virus och sjukdomar går mycket snabbare. Här får vi lära oss mer om och hur viruset kom till!  
2020, från 7 år, 3 min.

Mallorca - Spaniens största ö

På Mallorca finns höga berg, långa sandstränder, små pittoreska byar och storstadens puls. Men också det vackra blå havet och de spetsiga klipporna. Följ med och upplev både det gamla och nya Mallorca!
2019, från 10 år, 13 min.

Mirai - min lillasyster

 Lyckan blir snabbt till besvikelse då 4-åriga Kuns nyfödda lillasyster tar all uppmärksamhet. Men allt förändras när han genom en förtrollad trädgård tas på magiska äventyr med sin syster från framtiden.
2018, från 9 år, 98 min.

Jobbar du i förskola eller skola? Missa inte årets mötesplats kring resurser för lärande. Allt är kostnadsfritt men kräver anmälan. Läs mer och säkra din plats här! »


All film till eleverna!

1. Be dem skapa konto
2. De aktiverar via mail
3. Du godkänner under  

4. De tittar och lär!


» Manual om grunderna
» Skapa elevkonton


Om GR, Läromedel  


                 

                        
        


Tips och Teman

» MIK