Göteborgsregionen, Läromedel (GR) erbjuder ett omfattande utbud av film, TV- och radioprogram för användning i skolan. Allt material kan ses eller lyssnas på direkt som strömmande. Alla titlar har den institutionella visningsrätt som gäller för skolbruk. » Prenumera på vårt nyhetsbrev

Sommarlov!

Filmer och lärande program med koppling till sommarlov! Se t.ex. Mikro och Gasolin, byns drottning och rysaren Rum 213. Och om att sluka svenska.

Världens hemskaste sjukdomar

Pandemier och farsoter är inte något nytt i historien, många sjukdomar har åsamkat obehagliga och dödliga besvär. Däribland skörbjugg, rakit och spanska sjukan.

And then we danced

 Dansaren Merab sliter hårt för att nå sin dröm. Men nykomlingen Irakli väcker Merabs åtrå, känslor som innebär risken att förlora allt han har kämpat för.

Distanspedagogik.se

...hjälper dig att komma igång med, genomföra, utvärdera och utveckla distansundervisningen samt att välja digitala verktyg.

Textäventyr med bilder

Ett pedagogiskt verktyg som gör det enkelt och roligt att skapa textbaserade äventyr. Nu också med möjlighet att lägga till bilder från en fritt tillgänglig bilddatabas.

Pedagogisk förkovring inför HT20

 Om pedagogik, historiska föregångare, vår syn på barn och skolan av idag. Lär bl.a. om spel i undervisningen, normkritik, idrottslärarens dilemman och elevhälsa.


All film till eleverna!

1. Be dem skapa konto
2. De aktiverar via mail
3. Du godkänner under  

4. De tittar och lär!


» Manual om grunderna
» Skapa elevkonton


Om GR, Läromedel  


                 

                        
        


Tips och Teman

» MIK