Göteborgsregionen, Läromedel (GR) erbjuder ett omfattande utbud av film, TV- och radioprogram för användning i skolan. Allt material kan ses eller lyssnas på direkt som strömmande. Alla titlar har den institutionella visningsrätt som gäller för skolbruk. 
Svårt att skapa elevkonto? Här hittar du förslag på lösningar.  Byte av e-postadress. Så här uppdaterar du dina uppgifter.

Glaslandet

En dag hittar Jas en flicka och en kvinna i familjens lada. De ser märkliga ut och verkar inte kunna återvända hem. Vad har gjort dem så vettskrämda?

Amerikanska inbördeskriget

Inbördeskriget 1861–1865 började som en konflikt om att hålla ihop unionen – men slutade som ett krig med fokus på om slaveri skulle vara tillåtet eller inte.

Tema Vinter

 Vad är det som gör att det snöar och inte regnar? Varför smäller det i skogen vid sträng köld? Och varför vill Mumintrollet inte gå i ide?

Distanspedagogik.se

En sida framtagen för att stötta dig som lärare och innehåller allt från kvalitetssäkrade tips och råd till konkreta och praktiknära lektionsupplägg. Läs mer

MIK-tempel för Förskolan

I Göteborgs förskolepodd om digitalisering medverkar bl.a. Henrik Krantz, projektledare på GR, om MIK-templet - en ny handledning kring digital kompetens.

Idrottens himmel och helvete

 Idrottsrörelsen har över tre miljoner medlemmar. Hur vi leder och fostrar barn och unga inom den spelar roll för vårt samhälle. UR-serie med en ny tredje säsong.


All film till eleverna!

1. Be dem skapa konto
2. De aktiverar via mail
3. Du godkänner under  

4. De tittar och lär!


» Manual om grunderna
» Skapa elevkonton


Om GR, Läromedel  


                 

                        
        


Tips och Teman

» MIK