Göteborgsregionen, Läromedel (GR) erbjuder ett omfattande utbud av film, TV- och radioprogram för användning i skolan. Allt material kan ses eller lyssnas på direkt som strömmande. Alla titlar har den institutionella visningsrätt som gäller för skolbruk. 

Binti

Papperslösa Binti drömmer om att bli en känd vloggare. Men drömmen avbryts när hon och pappan får veta att de måste lämna Belgien och flytta tillbaka till Kongo.

Amerikanska presidentvalet

Nu stundar presidentval i USA. Hur fungerar det politiska systemet där, hur ska man navigera bland alla nyheter och vilken roll spelar de sociala medierna?

Allhelgona

 Allhelgona är en kristen högtid som firas till helgons och avlidnas ära och har ingått i det kyrkoåret sedan medeltiden. Ljusen brinner till våra anhörigas minne.

Coronas effekter på skolan

Nu finns en rapport där skolornas utmaningar och behov under pandemin analyseras utifrån en kartläggning på skolor  i Västra Götaland.

Desinformation!

I skaparverktyget Textäventyr finns bl.a. äventyr av Göteborgsregionen, däribland Professor Tarrfeldts nätskola och Akta er för draken. Superhemligt!

FN-dagen 2020

 I år är det 75 år sedan Förenta Nationerna grundades den 24 oktober 1945. Läs och lär mer i filmer om FN, Barnkonventionen och Agenda 2030 mm.


All film till eleverna!

1. Be dem skapa konto
2. De aktiverar via mail
3. Du godkänner under  

4. De tittar och lär!


» Manual om grunderna
» Skapa elevkonton


Om GR, Läromedel  


                 

                        
        


Tips och Teman

» MIK