Göteborgsregionen, Läromedel (GR) erbjuder ett omfattande utbud av film, TV- och radioprogram för användning i skolan. Allt material kan ses eller lyssnas på direkt som strömmande. Alla titlar har den institutionella visningsrätt som gäller för skolbruk.

Filmer om Sommaren

Vad är sommar? Meteorologer säger en sak, men för djurungar som ska växa färdigt och växter som ska bli pollinerade är sommaren något annat.

Perspektiv på Corona

Aktuella filmer och program om Corona. I serien "Källkoll corona" tipsar Åsa Larsson och Jack Werner om hur du kan bli bättre på källkritik och källtillit.

Tito och fåglarna

 Människorna förlamas av skrämmande nyhetsrapporter och Tito inser att något måste göras. Han anar att vi tappat bort det viktigaste: naturen och fåglarnas sång...

Distanspedagogik.se

...hjälper dig att komma igång med, genomföra, utvärdera och utveckla distansundervisningen samt att välja digitala verktyg.

Sveriges nationaldag 6 juni

1983 uppgraderades flaggdagen till nationaldag och 2005 blev den en röd dag i almanackan. Men varför just den 6:e juni? Sök svaret i flera av våra filmer på GR-sli.

Textäventyr med bilder

 Ett pedagogiskt verktyg som gör det enkelt och roligt att skapa textbaserade äventyr. Nu också med möjlighet att lägga till bilder från en fritt tillgänglig bilddatabas.


All film till eleverna!

1. Be dem skapa konto
2. De aktiverar via mail
3. Du godkänner under  

4. De tittar och lär!


» Manual om grunderna
» Skapa elevkonton


Om GR, Läromedel  


                 

                        
        


Tips och Teman

» MIK