Välkommen till SLI.se - Mediacenters portal för digitalt utbildningsmaterial

 

Upptäck SLI Plus


Plus är en tjänst i SLI.se där pedagoger kan samla sitt digitala material. Det är även ett ställe där Mediacenter och lärare kan dela med sig av teman, lektionsplaneringar eller pedagogiska planeringar.

Nya aktuella teman:


Till Creaza


Learn languages with Muzzy! Muzzy Club är ett digitalt webbaserat läromedel för att lära sig engelska och moderna språk.

Materialet består av filmer, filmklipp, sånger, interaktiva lärspel, och mängder av muntligt och skriftligt arbetsmaterial. Muzzy Club innehåller språken brittisk engelska, amerikansk engelska, spanska, franska, tyska, italienska samt koreanska och kinesiska. Målgrupp F-6

Klicka på menyn "Fler" för att komma till Muzzy Club och lärarhandledningar!


Vanliga frågor

Hur skapar jag ett konto?
Kan eleverna ha konto?
Jag kan inte logga in
Jag saknar rättigheter
Filmer startar inte..
Filmen hackar...
Jag har slut på returkuvert
Hur får jag tillgång till Läshörnan?

Räkna matematik online! Kikora ger omedelbar återkoppling genom hela uträkningen oavsett vilken metod eller lösningstrategi eleven använder och hjälper eleven att identifiera fel i sina uträkningar för att komma vidare. I Kikora finns uppgifter på rätt nivå för alla.

Genom Mediacenter kan du testa Kikora kostnadsfritt med dina elever under läsåret 2018/19.

Här anmäler du dig till introduktioner som Mediacenter arrangerar 19 och 20 september.

Konferens – Digital kompetens i den nya läroplanen


Välkommen att anmäla dig till en fullspäckad dag som ger dig en bild av vad digital kompetens innebär – både generellt och i skolan.

Dagen leds av Kristina Alexanderson, ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar och en av Sveriges främsta experter på hur man kan jobba med digital kompetens i skolan.

Du får med dig konkreta verktyg för att kunna stötta dina kollegor i arbetet med de nya läroplansskrivningarna. Dagen är också en utmärkt möjlighet att nätverka med kollegor och utbyta idéer med varandra.