Zootropolis (DVD)
Från 7år

Den moderna däggdjursmetropolen Zootropolis är en stad som inte liknar någon annan. En smältdegel där världens djur, från den största elefanten till den minsta näbbmusen, lever tillsammans i stadsdelar som eleganta Sahara Square och kyliga Tundratown. Men när den alltid lika positiva poliskonstapeln Judy Hopps anländer till Zootropolis, upptäcker hon att det inte är så lätt att vara den första kaninen bland de stora och tuffa djuren i stadens polisstyrka. Fast besluten att bevisa vad hon går för bestämmer hon sig för att knäcka ett knepigt fall, trots att hon måste jobba med den
SWF154SI
 

Målgrupp: Från 7 år
Id: SWF154SI
Längd: 108 minuter
Format: DVD
Talat: Svenska, Finska, Engelska, Isländska
Textat (DVD): Finska, Engelska, Isländska, Svenska


 
 •  
 

 •  

Spårbart - varifrån kommer våra kläder?

I filmen får vi möta experter inom mode och hållbar utveckling. Vi får även följa den nya designern Laura Siegel när hon reser över hela Indien för att producera sin kollektion och ta del av alla steg i ett klädesplaggs produktions- och distributionskedja.

Filmen se den här

Filmhandledning här

Målgrupp:Från 14 år
Id:W964
Längd:38 minuter
Land:Kanada
Format:Strömmande video
Talat:Engelska
Textat:Svenska
Regi:Jennifer K. Sharpe
Originaltitel:Traceable
Produktionsår:2014


 • ASATRO

  från 10år
 •  

  Asatro är en fornnordisk religion som vi främst förknippar med tiden före vikingatidens kristnande på 800-talet f Kr. Asarnas främsta gudar var Oden, Tor, Balder och Freja samt den sluge Loke som inte var en "äkta" gud men som tack vare sina starka band med Oden ändå kom att ingå i gudarnas skara. Asarna levde i Asgård och träffades vid Mimers brunn under det stora världsträdet Yggdrasil.

  Handledning se här
  Filmen, se här

 

 •  
 


 Att leva i exil

I denna dokumentär berättar barnen helt själva om deras smärtsamma minnen, de utmaningar de står inför och deras ständigt föränderliga förhoppningar och drömmar om framtiden. I denna dokumentär berättar barnen helt själva om deras smärtsamma minnen, de utmaningar de står inför och deras ständigt föränderliga förhoppningar och drömmar om framtiden.


Filmen se här
Filmhandledning se här

Målgrupp:Från 11 år
Id:W963
Längd:40 minuter
Land:Storbritannien
Format:Strömmande video
Talat:Arabiska
Textat:Svenska
 

Så här ändrar du utb e-posten till halmstad.se
Gäller er som redan är medlemmar.


Gör så här:

Logga in med din utb-adress.
Gå in på konto i den svarta listen högst upp.
Välj inställningar - klicka på byt e-post - skriv in den nya adressen i rutan - skicka - glöm inte att spara längre ner på sidan.
När detta är klart, logga ut och logga in igen. Nu hoppas jag att det skall fungera.

På samma sätt gör du när du byter skola. (gå in på byt skola).

Behöver du hjälp?  
Kontakta mig.
Carina Larsson
13 76 02