Isaac Newton


Sir Isaac Newton var ett av de största genierna genom tiderna. År 1686-1687 publicerade han tre rörelselagar och sin gravitationslag. Fick han sin idé efter att han fått ett äpple i huvudet?

Civilisationens födelse


Denna serie har vi tagit in på begäran av flera lärare som hört av sig. I tre delar får vi följa hur den moderna civilisationen formats av såväl Vikingar som det antika Grekland. Serien har tidigare sänts på SVT och den är SVT:s version vi har.

Afrika


En vacker BBC producerad klassisk naturfilm i fem delar där vi besöker Sahara, Kalahari, Afrikas savanner, Kongo och Kaphalvön. Vi lär oss om landskapen och om de djur som lever där.

Historien om Minecraft


Spelet som tog världen med storm. Följ historien om fenomenet Minecraft som har sålts i över 54 miljoner exemplar världen över och fortsätter att växa. Spelet omfattar den största digitala världen i spelhistoria. YouTubers drar till sig miljontals följare från hela världen och online-deltagandet har tredubblats under de senaste åren, vilket skapat en ny bransch för entusiastiska spelare. Spelets pedagogiska värden behandlas och vi får också stifta bekantskap med YouTube-kändisar, festivaler och spelhändelser som flyttar fram gränserna för teknik och kreativitet.

Kontinenternas födelse


Denna serie har vi tagit in i sortimentet efter önskemål från lärare. I serien får vi följa hur kontinenterna bildades och hur man än idag kan se spår av denna omvandling av vår planet.

Människan sedd inifrån


Människan sedd inifrån är en BBC producerad vetenskapsserie från 2012.

Serien innehåller fyra delar på vardera 50 minuter. Vyer från kroppens insida varvas med berättelser för att engagera och skapa förståelse.

Vi guidas genom kroppen med hjälp av avancerad grafik.

Växternas planet


Växter är en tyst kraft som har format jorden, skapat vår atmosfär och som driver evolutionen av alla levande organismer - inkl människan. Denna fachinerande serie ger oss ett helt nytt perspektiv på vår jords utveckling och historia.

I serien Växternas planet får vi med unika bilder från hela jordklotet följa jordens utveckling ur växternas perspektiv. Växterna fick livet att gå upp på land. De styrde dinosauriernas uppgång och fall och är än idag förutsättningen för allt liv. Deras mål är världsherravälde.