Skapa elevkonto
Vill du som elev se strömmande video eller lyssna på ljudprogram - fyll då i uppgifterna under Skapa konto och markera att du är ELEV. Du får ett bekräftelsemejl till din e-post med en länk, som öppnar dina möjligheter att kunna använda strömmande media. Klicka på länken och följ instruktionerna. Din lärare måste sedan godkänna ditt konto (klicka på kugghjulet och Administrera elever). OBS! Alla lärare på skolan kan godkänna alla elever på skolan som registrerar sig. Det är viktigt att läraren endast godkänner "sina egna" elever.

Begränsningar
Du som godkänner elevkontot ser till att eleven får rätt behörighet. Detta gör du genom att kontrollera födelseåret som eleven angivit vid ansökan. Det är åldern som avgör vilket material eleven får tillgång till. Gymnasieelever kan få problem då vissa program är rekommenderade från 19 år. Då kan läraren sätta ”vuxen” som ålder.

Problem med att skapa elevkonto

Kontrollera så att inte ditt bekräftelsemejl hamnat i skräpposten.
  • Be din lärare höra av sig till AV-media om det uppstår problem. Om det är hög belastning kan det ta tid innan bekräftelsemejlen kommer. Personalen på AV-media kan då hjälpa till med att slutföra registreringen. 023-77 70 70 eller avmedia@dalakf.se