Vanliga frågor

 

Hur skapar jag ett konto?


Gå till SLI.se eller gå till www.mcenter.se och klicka på SLI.se. Under "Hänglåset" uppe till höger, välj Skapa konto. Registrera dina uppgifter i formuläret och tryck sedan på knappen “Gör mig till medlem”. Nu har ett mail skickats till dig från svara-inte@sli.se med en aktiveringslänk i, som tar dig till sista steget där du anger lösenord och telefonnummer. Välj också vilka ämnen du undervisar i. Du kan lägga till fler ämnen genom knappen “Lägg till”. Din ansökan måste bli godkänd innan du kan starta en film. När det är gjort är det klart att logga in!
 

Kan eleverna ha konto?


Alla elever har möjlighet att skaffa sig en egen personlig inloggning. Elevkonton registreras på samma sätt som för lärare i beskrivningen ovan fast man väljer Elev istället för Lärare. Nu har ett e-postmeddelande skickats till eleven med en aktiveringslänk och när man klickar på den får man ange klass och lösenord. Nu återstår bara att en lärare på skolan godkänner elevens ansökan. Det gör lärare genom att gå in under kugghjulet och välja Administrera elever - påminn dem gärna!

Ett annat sätt är att din rektor eller lärare skickar in en lista till Mediacenter med elevernas uppgifter. Listan i Excelformat ska bestå av separata kolumner för Förnamn, Efternamn, Epostadress, Klassbeteckning och Födelseår. Då blir eleven automatiskt godkänd och behöver inte vänta på att en lärare ska logga in i mediekatalogen, däremot måste kontot registreras i formuläret på SLI.se. Be din lärare att kontakta kundtjänst på bokning@mcenter.se.
 

Jag kan inte logga in


Du loggar in med din arbetsmailadress och det lösenord du valt. Om du inte kommer in kan du klicka på ”Jag har glömt mitt lösenord” och fyll i din mailadress du använder för ditt konto så skickas ett meddelande ut med en länk. Klicka på länken för att ange ett lösenord.
 

Jag saknar rättigheter


Din ansökan måste bli godkänd innan du kan starta en film. Avvakta upp till 24 timmar och prova igen. Om det forfarande inte fungerar kan du höra av dig på 036-199580 eller maila bokning@mcenter.se.
 

Filmen startar inte


Det kan finnas många orsaker att en streamingfilm inte startar, här följer några tips:
 
  1. Prova en annan webbläsare i din dator. 
  2. Test en annan film
  3. Testa en annan dator eller fråga en kollega om den får samma problem. 

Hör av dig på 036-199580 eller bokning@mcenter.se om det inte hjälper.
 

Filmen hackar


Det kan även finnas många orsaker till att filmen hackar vid uppspelning. Den troligaste orsaken är otillräcklig nätverkskapacitet vid tillfället. Du kan själv testa genom att:
 
  1. om du kör trådlöst - testa att köra via kabel istället.
  2. testa vid olika tillfällen på dagen om jämför.

Det kan t ex också vara skolans/kommunens nätverk, internetuppkopplingen eller en filmserver som är flaskhalsen, men det är bra om ovanstående tester är gjorda innan du kontaktar Mediacenter.

Hör av dig på 036-199580 eller bokning@mcenter.se om problemet kvarstår och berätta gärna vad dina jämförelser har kommit fram till.
 

Slut på returkuvert


På skolan bör det finnas en bunt svarsportokuvert för retur av dvd-filmer. De finns troligen hos expedition/vaktmästare. Är de slut där maila till bokning@mcenter.se så kommer nya kuvert med posten.