Mediekatalogen – en del av vårt uppdrag


Mediekatalogen består av flera olika verktyg; Play, Plus och Samsök. Alla lärare och elever har tillgång till mediekatalogen och kan enkelt skapa sin egna personliga konton.

I Play, som är filmdelen, finns tusentals filmer och podcasts. Utbudet är kvalitetsgranskat, åldersanpassat, reklamfritt och lagligt att visa och använda för undervisning. Att använda film i skolan skapar en mer varierad undervisning där fler elever har möjlighet att ta till sig kunskap. Varje år köper fyller vi på utbudet med nya filmtitlar. Hela Utbildningsradions material hittar du också i Play. Lärare har även möjlighet att boka teknisk utrustning genom Play. iPads, filmkameror, stativ, diktafoner och mycket mer finns tillgängligt. Liksom 3D-skrivare, VR-glasögon, robotar och digital mätutrustning. Dessutom kan man boka populära Läs-en-film-lådorna med en klassuppsättning böcker och lärarhandledning för att arbeta med filmen och boken parallellt. Det är kostnadsfritt att låna apparater.

I det nya verktyget Plus har du som lärare möjlighet att samla ditt digitala material. Du kan skapa teman, lektionsplaneringar och pedagogiska planeringar. Men det bästa av allt är att du kan ta del och inspireras av andras material. De pedagogiska planeringarna är skapta med en tydlig förankring i skolverkets krav för en pedagogisk planering. Du kan också koppla dina pedagogiska planeringar till läroplanerna.