Video: När världar kolliderar

När världar kolliderar
 
Målgrupp: Från 12 år
Id: 310556440
Längd: 82 minuter
Land: USA
Format: Strömmande video
Talat: Engelska, Spanska
Textat (Play): Svenska
Regi: Richard Levien
Originaltitel: Collisions
Produktionsår: 2020
Filmtyp: Spelfilm
Tillgänglig:
Från: 2021-01-01
Till: 2027-12-31
Ämnen:
Värdegrund
Engelska
Samhällskunskap
Ämnesord:
Drama
 
Dokument och länkar
 
Etiketter

Det finns inga etiketter

 
Leverantör
ETS Media Plus
 
När världar kolliderar
Logga in för att se, lyssna eller boka produkten
  • E-postadress:
  • Lösenord:


Eller logga in med:

När tolvårige Itan kommer hem från skolan i San Francisco, är lägenheten uppochnervänd och hennes mamma Yoana är borta. Itan och hennes sexårige bror Neto blir lämnade hos deras morbror Evencio, en lastbilschaufför som Neto aldrig träffat och som Itan inte tål. Evencio dricker, är arrogant, opålitlig och förmodligen lite kriminell. Efter ett desperat letande efter Yoana lokaliserar Itan henne till ett interneringscenter i Arizona och övertygar Evencio om att ta dem dit.

I Evencios lastbil reser de genom USA i en labyrint av förvar, hemliga interneringscenter och gränspatrullskontor. Det blir en kamp för Itan att hitta sin mamma innan hon deporteras, då mamman hela tiden förflyttas från fängelse till fängelse. Samtidigt behöver Itan också plugga för att ha chansen att komma in på sin drömskola.
Under resans gång kommer barnen och Evencio närmare varandra och barnen försöker göra sin morbror till en bättre man. Deras relation blir starkare, men precis när det verkar som om de har en chans att stoppa Yoanas utvisning överger han dem. Hur ska de nu kunna återförenas som familj?